Κουτσούμπας: «Όχι» στα σχέδια καταναγκαστικής συγκέντρωσης εγκλωβισμένων προσφύγων

Κουτσούμπας: «Όχι» στα σχέδια καταναγκαστικής συγκέντρωσης εγκλωβισμένων προσφύγων
Να διεκδικήσουν γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζεται με τη διάσωση ζήτησε από τους πολίτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα.

«Ο λαός μας, που μήνες τώρα δείχνει μεγάλη αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες που αναζητούν σανίδα σωτηρίας, δεν πρέπει να εξοικειωθεί με τις καθημερινές εικόνες των νεκρών προσφύγων, των πνιγμένων παιδιών στο Αιγαίο» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο λαός «να εμποδίσει κάθε σχέδιο που μετατρέπει τη χώρα μας, με επιδότηση ΟΗΕ και ΕΕ, σε χώρα λειτουργίας τεράστιων καταυλισμών, σταθμό καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50.000 -για αρχή- εγκλωβισμένων προσφύγων και να παλέψει για την κατάργηση του Δουβλίνου και για τη διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους» πρόσθεσε στην συνέχεια της δήλωσής του.

Κάλεσε, τέλος, σε αγώνα «για την κατάργηση του Frontex και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να βάλουν οι λαοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιολόγηση