Ποτάμι: Οι πρόσφυγες δεν είναι μνημόνιο που σκίζεται φραστικά

Ποτάμι: Οι πρόσφυγες δεν είναι μνημόνιο που σκίζεται φραστικά
Ο κ. Τσίπρας ίσως πιστεύει ότι το τσουνάμι των σύγχρονων "αθλίων", των προσφύγων, μπορεί να χρησιμεύσει ως ισοδύναμα για το τρίτο μνημόνιο.

Αυτή τη φορά, το χαοτικό σύστημα που ονομάζουν "πολιτική της κυβέρνησης" είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και μάλιστα όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, υπογραμμίζει το Ποτάμι σε σχετική ανακοίνωση.

Θα περίμενε κανείς από μία αριστερή κυβέρνηση να μη λειτουργήσει ως εταιρεία real estate αλλά να δει τις πραγματικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

Το όνειρό τους δεν είναι ένα δυάρι με επιδοτούμενο ενοίκιο κάπου στην Αθήνα για άγνωστο χρονικό διάστημα και με ζητούμενους τους λοιπούς πόρους επιβίωσης. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ξεκίνησαν για να βρεθούν όπου τους ρίξουν τα παζάρια μιας δήθεν αριστερής κυβέρνησης, η οποία στο δράμα τους τζιράρει τα "κόκκινα δάνεια".

Οι στρατιές των προσφύγων χρειάζονται σχέδιο που θα λειτουργήσει κι όχι μία ακόμη αόριστη προθεσμία. Χρειάζονται να τους ακούσουμε κι όχι να συνθλιβούν στα εσωτερικά παιχνίδια κάθε χώρας μέλους ή στις συμμαχίες πλούσιων με φτωχούς εντός ΕΕ. Χρειάζονται να ξέρουν αν θα χτίσουν μια νέα ζωή στη χώρα προτίμησης, όπου συνήθως ήδη τους περιμένουν συγγενείς τους.

Οι πρόσφυγες, κύριε Τσίπρα, δεν είναι μνημόνιο που σκίζεται φραστικά και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Είναι το πραγματικό όριο των λόγων με τα έργα μας, τονίζει το Ποτάμι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ