Μάρδας: Έχουμε μέτρα προώθησης των εξαγωγών

Μάρδας: Έχουμε μέτρα προώθησης των εξαγωγών
"Έχουμε μέτρα προώθησης των εξαγωγών ακολουθώντας, εκτός των άλλων, βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό" αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος της Κυριακής", ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.


"Βασικό στοιχείο για την επίτευξη του στόχου αυτού, είναι η απλοποίηση και η σταθερότητα του επενδυτικού και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και η βελτίωση του χρόνου έγκρισης μιας ξένης επένδυσης", σημειώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στο εμπορικό ισοζύγιο υποστηρίζει ότι μπορεί να βελτιωθεί με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, όπως είναι ο τουρισμός ο πρωτογενής τομέας και η ναυτιλία.

"Η χώρα μας βρίσκεται γεωγραφικά σε ένα σημείο το οποίο μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επενδυτές", προσθέτει ο κ. Μάρδας, και αναφέρει ως παράδειγμα την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, υποστηρίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, "υπάρχουν κλάδοι όπως η έρευνα, η τεχνολογία, η καινοτομία και οι εμπορεύσιμες υπηρεσίες, οι οποίοι μπορούν εξίσου ικανά να προσελκύσουν μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιολόγηση