Σκουρλέτης: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι
Δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για αναδιάρθρωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, δηλώνει στην εφημερίδα "Real News" ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.


"Το μεν Ποτάμι" αναφέρει "αποδείχθηκε ένα κόμμα "επικοινωνιακός αφρός" ανερμάτιστο και αβαθές, με βαθιά συστημικό και συντηρητικό χαρακτήρα, παρά την προσπάθειά του να πλασαριστεί ως κάτι νέο, το δε ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να παρακολουθεί τους προβληματισμούς της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας που παρουσιάζουν ενδιαφέρον".

Ερωτηθείς δε για τη ΝΔ, σημειώνει: "Η ΝΔ βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής αφασίας, με έντονα σημάδια κρίσης ταυτότητας. Δείχνει αδύναμη να αυτοαξιολογηθεί, να βγάλει συμπεράσματα για την ήττα της, να δώσει απαντήσεις πρώτα απ΄όλα στους φίλους της. Όλα αυτά αντανακλώνται στον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση. Η ΝΔ είναι αντιφατική γι αυτό δεν πείθει".

Εξάλλου, ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι οι "ξένοι επενδυτές είναι καλοδεχούμενοι, η χώρα μας προσφέρει αρκετές ευκαιρίες στην παρούσα συγκυρία, βεβαίως αποδεχόμενοι τους νόμους που ισχύουν στην Ελλάδα. Είμαστε μια χώρα ευρωπαϊκή με περιβαλλοντική προστασία και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους".

Τονίζει επίσης ότι το περιεχόμενο του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό δεν εκφράζει την κυβέρνηση. "Πρόθεσή μας" σημειώνει "είναι να διαμορφώσουμε μια συνολική πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θα στηρίζεται στη λογική της αλληλεγγύης των γενεών, της αναδιανομής και θα ενισχύει τον κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιολόγηση