ΚΚΕ: Κερδισμένα τα μονοπώλια από την επίσκεψη Ολάντ

ΚΚΕ: Κερδισμένα τα μονοπώλια από την επίσκεψη Ολάντ
Για προώθηση επενδύσεων απ’ τις οποίες κερδισμένα θα βγουν τα γαλλικά και τα ελληνικά μονοπώλια, κάνει λόγο το ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Aκολουθεί η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Βασικοί στόχοι της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου είναι αφ’ ενός η ολόπλευρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην προσπάθεια της να υλοποιήσει άμεσα και χωρίς καμιά καθυστέρηση την αντιλαϊκή συμφωνία και αφ ετέρου η προώθηση επενδύσεων απ’ τις οποίες κερδισμένα θα βγουν τα γαλλικά και τα ελληνικά μονοπώλια, που θα ωφεληθούν όχι μόνο από το ζεστό χρήμα του πακέτου Γιούνκερ, αλλά και από τις διακρατικές συμφωνίες που συζητούνται για την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, του νερού, των σιδηροδρόμων κ.α.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την επίσκεψη του Προέδρου Ολάντ για να ξανακαλλιεργήσει ψεύτικες προσδοκίες περί μιας - ωφέλιμης για το λαό – γαλλικής στήριξης στο θέμα του χρέους.

Κρύβει ωστόσο ότι η σύμπτωση Ελλάδας – Γαλλίας κι άλλων υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης στο θέμα της διευθέτησης του χρέους έναντι της Γερμανίας, δεν γίνεται με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά την εξοικονόμηση χρήματος για τη στήριξη των μονοπωλίων αυτών των χωρών.

Αξιολόγηση