Τι συζητήθηκε στη διυπουργική συνάντηση Ελλάδας - Γαλλίας

Τι συζητήθηκε στη διυπουργική συνάντηση Ελλάδας - Γαλλίας
Διυπουργική συνάντηση Ελλάδας – Γαλλίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου, στο περιθώριο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης παραβρέθηκαν ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Δ. Χαρίτσης και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας.

Από γαλλικής πλευράς συμμετείχε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Μ. Σαπέν, ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Ανάπτυξης, Π. Λεβί και ο Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Χ. Ντεζίρ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών στην αξιοποίηση του προγράμματος Γιούνκερ και η προοπτική της συνεργασίας επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και η από κοινού συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα των δύο χωρών, στον επενδυτικό τομέα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η γαλλική πλευρά και τους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού, των μεταφορών, της ενέργειας, των υποδομών και του αγροτικού τομέα.

Επίσης συζητήθηκε η δημιουργία κοινών επενδυτικών σχημάτων για επενδύσεις σε αναδυόμενες οικονομίες, με έμφαση στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Τέλος αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας σε υπουργικό επίπεδο, για την υλοποίηση των παραπάνω κατευθύνσεων, μέσα σε καθορισμένα χρονοδιαγράμματα.

Αξιολόγηση