Γεννηματά: Ζήτησα από τον Ολάντ να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα

Γεννηματά: Ζήτησα από τον Ολάντ να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα
Με τον προέδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε σήμερα το πρωί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η κ. Γεννηματά δήλωσε: Είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συναντηθώ σήμερα με τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντκαι να τον καλωσορίσω στην πατρίδα μας.

Στο πρόσωπό του, εμείς οι Έλληνες Σοσιαλιστές τιμούμε έναν κορυφαίο Ευρωπαίο Σοσιαλιστή ηγέτη και έναν πολύτιμο φίλο, ο οποίος είχε κρίσιμη και καθοριστική συμβολή στην προσπάθεια που καταβάλαμε για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και την Ευρωζώνη, σε ιδιαίτερα δύσκολες ώρες τον περασμένο Ιούλιο.

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο Ολάντ, αγωνιζόμαστε στο πλαίσιο του PES για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, με πολιτικές ουσιαστικής οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης, με Δημοκρατία, Ανάπτυξη, Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή.

Η συνάντησή μου με τον Πρόεδρο Ολάντμού έδωσε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, να συζητήσουμε τις εξελίξεις σε πολύ σημαντικά για την πατρίδα και τον λαό μας ζητήματα, για τα οποία προσβλέπουμε στη στήριξη και συμπαράστασή του.

Ζήτησα από τον Πρόεδρο Ολάντνα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια του ελληνικού λαού, η οποία ξεκίνησε εδώ και 5 χρόνια.

Τον διαβεβαίωσα ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στηρίξει τις αναπτυξιακές προσπάθειες και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες, όχι όμως και τα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο. Τον διαβεβαίωσα επίσης για τη βούλησή μου για στενή συνεργασία μαζί του τόσο σε ευρωπαϊκά όσο και σε διμερή θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ