Το Ποτάμι: Ο Κατρούγκαλος «έλυσε» το ασφαλιστικό μέσα από μία τηλεοπτική εκπομπή

Το Ποτάμι: Ο Κατρούγκαλος «έλυσε» το ασφαλιστικό μέσα από μία τηλεοπτική εκπομπή
"Ο υπουργός Κατρούγκαλος "έλυσε" το ασφαλιστικό μέσα από μία τηλεοπτική εκπομπή", σχολιάζει το Ποτάμι τη χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Εργασίας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και σημειώνει: "Δυστυχώς η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την αλλοπρόσαλλη τακτική της πρώτης. Και ο λογαριασμός που πηγαίνει στον πολίτη όλο και μεγαλώνει".


Το Ποτάμι αναφέρει ότι ο υπουργός Εργασίας εξήγγειλε από τηλεοράσεως εθνική σύνταξη 390 ευρώ και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. "Πρόκειται για μέτρα που αφορούν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και ανακοινώνονται με απίστευτη ελαφρότητα από τους υπουργούς του νέου καθεστώτος", τονίζει το Ποτάμι και επισημαίνει ότι με την ίδια άνεση που έταζε ο ΣΥΡΙΖΑ 13η σύνταξη και αυξήσεις, τώρα προχωρά σε μεγάλες περικοπές και νέες έκτακτες εισφορές.

"Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πληρώνουν ξανά το κόστος του λαϊκισμού δεκαετιών που ενισχύεται συνεχώς από τα ψέματα και την ανικανότητα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΛ. Είναι σαφές σε όσους γνωρίζουν καλά την πολυπλοκότητα και τις ανισότητες του σημερινού ασφαλιστικού συστήματος, πως αυτές οι εξαγγελίες δεν αντιμετωπίζουν τα σημερινά προβλήματα αλλά προσθέτουν νέα", υπογραμμίζει το Ποτάμι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιολόγηση