Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα Μεϊμαράκη για την προεδρία της ΝΔ

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα Μεϊμαράκη για την προεδρία της ΝΔ
Ισχυρό προβάδισμα για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δίνει στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη η εταιρία δημοσκοπήσεων Prorata που διενέργησε έρευνα για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό 49% και ακολουθούν οι Απόστολος Τζιτζικώστας με 32%, Κυριάκος Μητσοτάκης με 15% και Αδωνις Γεωργιάδης με 4%. Στο ίδιο ερώτημα, μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 55%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 25%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 16% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 4%.

Παράλληλα, στην έρευνα που δημοσιεύεται τη Δευτέρα καταγράφεται το ενδιαφέρον για τις εκλογές στη ΝΔ: Ενδιαφέρον εκφράζει το 41% («αρκετά» το 22% και «πολύ» το 19%), ενώ αδιάφορο δηλώνει το 59% των ερωτηθέντων («καθόλου» το 43% και «λίγο» το 16%). Μεταξύ εκείνων που ψήφισαν ΝΔ τον Σεπτέμβριο, ενδιαφέρον εκφράζει το 75%, ενώ αδιάφορο δηλώνει το 25%.

Στη γενική κατηγορία των ψηφοφόρων και στο ερώτημα ποιο είναι το σημαντικότερο κριτήριο επιλογής του υποψήφιου προέδρου της Ν.Δ., πρώτο κριτήριο αναδεικνύεται η αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, με 32%, ακολουθεί η ενότητα του κόμματος με 30%, η ανανέωση του κόμματος με 29%, ενώ το να νικήσει ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. τον Αλ. Τσίπρα στην επόμενη εκλογική μάχη αποτυπώνεται στο 9%.

Το κριτήριο της ανανέωσης είναι ισχυρότερο στις νεότερες ηλικίες ψηφοφόρων, ενώ στις μεγαλύτερες υπερισχύει το κριτήριο της ενότητας του κόμματος.

Αξιολόγηση