Γεροβασίλη: Δεν θα αγγίξουμε την πρώτη κατοικία

Γεροβασίλη: Δεν θα αγγίξουμε την πρώτη κατοικία
Την προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει τα ισοδύναμα εκείνα μέτρα με τα οποία θα αντικαταστήσει τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση εξήγησε για μια ακόμα φορά η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, αποκλείοντας επίσης το ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, η κα Γεροβασίλη σημείωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην εφαρμοστεί το άδικο, όπως είπε, μέτρο της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ επεσήμανε ότι η φημολογία και οι σκέψεις που κάνουν διάφοροι υπουργοί για νέα μέτρα δεν σημαίνει ότι θα υιοθετηθούν και από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενη στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν, εκτός αν πρόκειται για κατοικίες με αντικειμενική αξία ενός εκατομμυρίου ευρώ.

«Την πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων δεν θα την αγγίξει η κυβέρνηση», είπε.

Για το θέμα που έχει προκύψει με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κα Σαββαΐδου, επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτησή της, καθώς, όπως τόνισε σε τέτοιες θέσεις δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκιές.

Αξιολόγηση