Δείτε την τελική μορφή του νόμου με τα προαπαιτούμενα

Δείτε την τελική μορφή του νόμου με τα προαπαιτούμενα
Με διαδικασίες εξπρές δημοσιεύτηκε ο νόμος με τα προαπαιτούμενα στο φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης.

Για να παρουσιάσει έργο στους δανειστές, η κυβέρνηση κράτησε ανοικτό το Εθνικό Τυπογραφείο και το Σαββατοκύριακο έτσι ώστε ο νόμος που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με τις 154 ψήφους του κυβερνητικού σχηματισμού, να ενεργοποιηθεί άμεσα.

Παρά την ψήφιση του νόμου, η κυβέρνηση θα πρέπει να πατήσει γκάζι καθώς από τη λίστα με τα 48 +1 προαπαιτούμενα, υπάρχουν πολλά τα οποία δεν έχουν εκπληρωθεί.

Μεγάλος όγκος ανεκπλήρωτης εργασίας αφορά στο υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με την κόντρα κυβέρνησης - Κατερίνας Σαββαϊδου να ρίχνει σκιά και να δημιουργεί φόβους ότι τα πράγματα μπορεί να κολλήσουν.

Ωστόσο, και σε άλλα υπουργεία παρατηρείται καθυστέρηση που ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ και τη συνέχεια των διαβουλεύσεων, ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο πρώτος έλεγχος.

Βάσει του υφιστάμενου σχεδιασμού, οι θεσμοί θα πρέπει έως την Τρίτη να συντάξουν την έκθεση αξιολόγησης της υλοποίησης των 49 προαπαιτουμένων, ώστε την Τετάρτη να συνεδριάσει το Euroworking Group και εφόσον η έκθεση είναι θετική, να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ έως τα τέλη του μήνα. Ομως, αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει μέσα σε πολύ λίγο χρόνο να εκδοθεί μία σειρά εγκυκλίων και αποφάσεων που θα θέτουν σε εφαρμογή τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Δείτε όλο το νόμο όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στο συνημμένο αρχείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ