Άδωνις: Θα χαθούν 18 δισ. ευρώ λόγω της οικονομικής πολιτικής τής κυβέρνησης

Άδωνις: Θα χαθούν 18 δισ. ευρώ λόγω της οικονομικής πολιτικής τής κυβέρνησης
Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.


Όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης,«ο ΣΥΡΙΖΑ απειλούσε με εξεταστικές για το Μνημόνιο. Το ίδιο κόμμα κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Τι επιτυγχάνετε, λοιπόν, βάσει των στοιχείων που εσείς καταθέσατε; Παραδέχεστε ότι το 2014 η Ελλάδα είχε ανάπτυξη 0,14%. Εσείς προβλέπετε για το 2015 ανάπτυξη με αρνητικούς δείκτες και μείωση του ΑΕΠ. Για το 2016 προβλέπετε ύφεση, όταν εμείς προβλέπαμε αύξηση του ΑΕΠ. Στη διετία σας χάνονται δέκα μονάδες του ΑΕΠ από την οικονομία, σύμφωνα με το δικό σας προσχέδιο» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και πρόεσθεσε:

«Για τους ανέργους τι παραδέχεστε, που δήθεν είστε ευαίσθητοι; Το 2015 θα ήταν 19,5%, αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Στο νέο μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας προβλέπεται για τις 31.12.2016 ανεργία 25,8%. Αύξηση δηλαδή 6,3 μονάδες. Η συντηρητική εκτίμηση είναι 40.000 άνεργοι η μονάδα, που σημαίνει ότι εξαιτίας σας 250.000 άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους από εσάς που μας κουνάγατε το δάχτυλο. Δεν πρέπει λοιπόν να κάνουμε μια Εξεταστική για όλα αυτά; Να δούμε ποιοι ήταν αυτοί που φέσωσαν την οικονομία 18 δισ. ευρώ και έστειλαν στην ανεργία 250.000 ανθρώπους;».

Υποστήριξε, δε, ότι ο πρωθυπουργός είπε ψέματα, όταν ανέφερε ότι θα αλλάξει τις διοικήσεις των τραπεζών, σημειώνοντας ότι αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από το ΤΧΣ. Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, είπε: «Την ώρα που χειροκροτούσατε ο κ. Τσίπρας πιθανόν να έλεγε "πόσο ωραία τους κοροϊδεύω"».

Ειδική αναφορά έκανε στο νέο υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, υποστηρίζοντας ότι η επιλογή να του ανατεθεί το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο έχει «συμβολισμούς», καθώς «δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού».

Αξιολόγηση