Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους προέδρους της Κύπρου και της Αιγύπτου

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους προέδρους της Κύπρου και της Αιγύπτου
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η κεντρική σημασία του συντονισμού και της συνεργασίας Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δεδομένης, ειδικά, της αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και της εντατικοποίησης των δικοινοτικών συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού.

Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στις συνομιλίες αυτές, καθώς και οι προοπτικές πραγματοποίησης τριμερών επαφών με το Ισραήλ, καθώς και την Αίγυπτο.

Επιπλέον ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπτέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην συνάντηση αναδείχτηκε και από τις δύο πλευρές η στρατηγική σημασία της συνεργασίας Ελλάδας Αιγύπτου.

Στην κατεύθυνση αυτή, επιβεβαιώθηκε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη ελληνικού κυβερνητικού κλιμακίου στην Αίγυπτο, προκειμένου να εντατικοποιηθεί η συνεργασία των δύο χωρών, στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των μεταφορών, κυρίως δε σε σχέση με την ανάπτυξη της νέας διώρυγας του Σουέζ.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου στην Ελλάδα, ενώ εξετάστηκε και η προοπτική πραγματοποίησης συνόδου τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ