Επιμένει στο δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ ο Πάνος Σκουρλέτης

Επιμένει στο δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ ο Πάνος Σκουρλέτης
Δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ επιμένει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ρ/σ Αθήνα 9.84

Ο υπουργός σημείωσε πως θα μπορούσε να υπάρξει μια από κοινού νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, με τη συμμετοχή του δημόσιου και ιδιωτών, ενώ ανέφερε πως στις σκέψεις του υπουργείου είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων για τα νησιά, προκειμένου να εξασφαλίσουν δική τους ενεργειακή επάρκεια.

Όσον αφορά τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές, ο κος Σκουρλέτης τόνισε πως η επένδυση θα προχωρήσει αν η εταιρία σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και το περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στονRealfm ο κ. Σκουρλέτης είχε τονίσει:«Είμαστε αντίθετοι στην πρόταση για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και δεν συντρέχει λόγος για κάτι τέτοιο» και συμπλήρωσε: «Ας δούμε και άλλες μορφές σύμπραξης του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα (…) Σημασία έχει να έχεις έναν ισχυρό δημόσιο παίκτη ώστε να μπορείς να κάνεις και κοινωνική πολιτική που χρειάζεται. Δηλαδή για παράδειγμα, το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση δεν θα μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε άμα είχαμε πλήρως ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ».

Αξιολόγηση