Λεβέντης: Δύσκολα θα μπορέσει η κυβέρνηση να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους

Λεβέντης: Δύσκολα θα μπορέσει η κυβέρνηση να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους
Δύσκολα θα μπορέσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να περάσει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους του ερχόμενου διαστήματος εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο".

Υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας "βαδίζει με βάση τη συμφωνία που έχει υπογράψει και προφανώς όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι θα είναι κατ' εφαρμογή της συμφωνίας αυτής" ωστόσο θα είναι δύσκολο να περάσουν "γιατί παραπάνω φόρους δεν αντέχουν οι άνθρωποι να πληρώσουν".

Σημείωσε ότι έχει στείλει επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό στην οποία του ζητάει "αμέσως να πάει στις Βρυξέλλες και να ζητήσει νέα ατζέντα μεταρρυθμίσεων" γιατί όπως είπε η ατζέντα που έχει υπογράψει είναι όμοια με αυτή των δυο πρώτων μνημονίων καθώς "ρίχνει όλα τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα και υπερπροστατεύουν το Δημόσιο".

Εκτίμησε ότι υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης από την στιγμή που οι στόχοι για τα πλεονάσματα κάθε χρόνο παραμένουν οι ίδιοι.

Ανέφερε ότι σε πρώτη φάση θα επιχειρήσει να πείσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι με το μείγμα πολιτικής που έχει επιλέξει "ούτε σε 200 χρόνια δεν βγαίνουμε από το μνημόνιο" αλλά όπως τόνισε εάν δει "κλειστές πόρτες" τότε θα λάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες για επαφές με ξένους.

Για την επιλογή του πρωθυπουργού να κάνει κυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο είπε πως αποτελεί τροχοπέδη από τη στιγμή που "λείπει η κουλτούρα της συνεργασίας" κάτι που απαιτεί "σύγκλιση ιδεολογική".

Σκοπός της συγκυβέρνησης είπε ο Βασίλης Λεβέντης ήταν η "νομή της εξουσίας" και εξέφρασε τον φόβο ότι αργά ή γρήγορα θα φανούν οι τριβές.

Ανέφερε ότι ο κύριος προβληματισμός του έγκειται στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα "του βαθέoς κράτους".

Ερωτηθείς για το ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ προέκρινε τον Απόστολο Τζιτζικώστα γιατί όπως είπε είναι νεότερος και "δεν του έδωσαν το χρίσμα και αυτός του νίκησε" ενώ πρόσθεσε ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι "καλός άνθρωπος" αλλά δεν κάνει για αρχηγός. Για το αποτέλεσμα των εκλογών, είπε πως θα ήταν λάθος εάν ο πρωθυπουργός το ερμηνεύσει ως επιβράβευση των πράξεών του καθώς "έπαιζε μόνος του μπάλα".

Για την δικαίωσή του με την είσοδο στη Βουλή είπε ότι την περίμενε "γιατί αυτό που εκπροσωπούσα και πρέσβευα ήταν το δίκαιο και δεν πίστευα ότι για πάντα μια κοινωνία θα αγνοεί το δίκαιο, άρα θα ερχόταν η ώρα της δικαίωσης".

Αξιολόγηση