Ολ. Γεροβασίλη: Ανοίγουμε το επόμενο κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας

Ολ. Γεροβασίλη: Ανοίγουμε το επόμενο κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας
"Σε τρεις μέρες από σήμερα, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν το επόμενο κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας. Να δώσουν συνέχεια στην προοδευτική, φιλολαϊκή, δίκαιη και δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας, επιτρέποντας στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να κάνουν την ελπίδα πράξη".


Αυτό τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, σε άρθρο- παρέμβαση της στην εφημερίδα το "Έθνος".

Θέτοντας τα διλήμματα προ των εκλογών, συνοψίζει το κεντρικό δίλημμα στο εξής: "Εάν οι πολίτες θα επαναφέρουν την πολιτική αντίληψη της ΝΔ και του κ. Μεϊμαράκη για συνέχιση της νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης" ή "αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, ενισχυμένοι, θα οδηγήσουμε στην οριστική έξοδο από τον κύκλο της λιτότητας", κλείνοντας για τα καλά τον δρόμο στη διαφθορά, την αναξιοκρατία και τα πελατειακά μοντέλα.

Στο άρθρο της υπό τον τίτλο "Ανοίγουμε το επόμενο κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας", η κ. Γεροβασίλη επισημαίνει ότι στην κάλπη της Κυριακής οι πολίτες παίρνουν μια πολύ κρίσιμη απόφαση για το πολιτικό τοπίο των επόμενων τεσσάρων χρόνων, υποστηρίζοντας ότι τα νέα πολιτικά δεδομένα των επτά προηγούμενων μηνών ορίζουν μια νέα πολιτική πραγματικότητα και πως η αξιολόγησή της θα διαμορφώσει την ψήφο των συμπολιτών μας.

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρεται στην προσπάθεια της πρώτης κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά να σταθεί η χώρα στα πόδια της τονίζοντας ότι "έγινε κόντρα στο σχεδιασμό και τις επιθέσεις του "συστήματος" και των πολιτικών εκφραστών του" και πως "από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα, επιδιώκουν να την καταστήσουν πολιτική και ιστορική ολιγόχρονη παρένθεση". Ειδικότερα, επισημαίνει ότι δοκιμάστηκε σκληρά η αντοχή της στρατηγικής και των δυνάμεων της κυβέρνησης απέναντι στις πιέσεις των ισχυρών κύκλων "μιας, εις βάρος μας, διαμορφωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής συγκυρίας". "Οι συνειδήσεις μας δοκιμάστηκαν, αλλά φτάσαμε στην πρώτη συμφωνία από το 2010 που ήταν προϊόν διαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά και όχι τυφλής υποταγής σε ένα υπαγορευμένο πρόγραμμα", τονίζει.

Σημειώνει ότι η κυβέρνηση στάθηκε με αίσθημα εθνικής ευθύνης και με τους Έλληνες πολίτες στο πλευρό της απέναντι στο ενδεχόμενο μιας άτακτης χρεοκοπίας που θα οδηγούσε σε φαινόμενα κοινωνικοοικονομικής βίας. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως "μετά από μια ιδιαίτερα ενεργοβόρα διαπραγμάτευση, η χώρα μας βρίσκεται στο τέλος του έξωθεν επιβληθέντος οικονομικού στραγγαλισμού, ένα βήμα πριν τη σταθεροποίηση του οικονομικού της περιβάλλοντος και την απαρχή της σταδιακής ανάκαμψής του". "Με διασφαλισμένη", συνεχίζει, "την παραμονή της στη ζώνη του ευρώ, με εξασφαλισμένη τριετή χρηματοδότηση και ανακοινωμένη τη διαπραγμάτευση του χρέους, με άμεση την προοπτική σημαντικής απομείωσής του και έχοντας προκαλέσει ορατά ρήγματα στο γερμανοκεντρικό ευρωπαϊκό οικοδόμημα".

"Όλα αυτά δημιουργούν κάποια πολύ κρίσιμα διλήμματα μπροστά στην κάλπη", τονίζει:

"Αν οι πολίτες θα επαναφέρουν την πολιτική αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μεϊμαράκη για συνέχιση της νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης, που τα τελευταία πέντε χρόνια εξόντωσε οικονομικά τη μεσαία τάξη, εκτίναξε την ανεργία, φτωχοποίησε τους συνταξιούχους, αφαίρεσε κάθε ελπίδα από τους νέους, διαρρηγνύοντας τελικά την κοινωνική συνοχή.

Ή αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, ενισχυμένοι, θα οδηγήσουμε στην οριστική έξοδο από τον κύκλο της λιτότητας, υπέρ των μεσαίων και αδύναμων στρωμάτων του λαού μας. Αν θα διαμορφώσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα προσφέρει ευκαιρίες και όραμα στην υψηλά καταρτισμένη νεολαία μας. Αν θα κλείσουμε για τα καλά το δρόμο στη διαφθορά, την αναξιοκρατία και τα πελατειακά μοντέλα"

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιολόγηση