Θετικά «βλέπει» ο Π. Σκουρλέτης την διεξαγωγή debate

Θετικά «βλέπει» ο Π. Σκουρλέτης την διεξαγωγή debate
Θετικό χαρακτήρισε ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης το γεγονός ότι θα διεξαχθεί απόψε το debate ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς."Σας θυμίζω ότι είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε αυτή τη μορφή αντιπαράθεσης και η ευθύνη ήταν πολύ συγκεκριμένη, διότι ο κ. Σαμαράς με κάθε τρόπο αρνιόταν αυτού του είδους τον διάλογο", δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9".


Σε ερώτηση για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας, απάντησε:

"Νομίζω ότι κάθε απώλεια είναι δυσάρεστη από έναν πολιτικό χώρο και νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να επιχαίρει. Αλλά ξέρετε, το τι είναι αριστερό, προσδιορίζεται από διάφορα πράγματα. Αριστερό για μας είναι αυτό που στην πράξη μπορεί και είναι επ' ωφελεία των πιο κοινωνικά αδύναμων. Και εγώ γνωρίζω πολύ καλά ότι με αυτή την συμφωνία, αποφύγαμε τα χειρότερα για τους πιο φτωχούς αυτής της χώρας, για τους πιο οικονομικά αδύνατους, για τους μικροκαταθέτες, αποφύγαμε την άτακτη χρεωκοπία.

Φέραμε μια συμφωνία που δεν προβλέπει ούτε μια απόλυση στον δημόσιο τομέα, όταν οι απολύσεις είχαν γίνει, το σπορ των προηγούμενων κυβερνώντων, έβγαιναν στις τηλεοράσεις και καμάρωναν για το ποιος θα απολύσει περισσότερους. Φέραμε μια συμφωνία που δεν μειώνει ούτε κατά ένα λεπτό τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Έχει φορολογικά σκληρά μέτρα αλλά την ίδια ώρα παρουσιάζουμε ένα παράλληλο πρόγραμμα ακριβώς για να αντισταθμίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις αυτών των μέτρων. Και δημιουργούμε τους όρους της σταδιακής απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας.

Αυτό θεωρώ ότι είναι μια αριστερή πρόταση. Η Αριστερά δεν μπορεί να είναι μια δύναμη που φοβάται να πάρει ευθύνες, να τρέμει στην προοπτική της διακυβέρνησης, απλώς να έχει την πολυτέλεια μιας αυστηρής κριτικής".

Αξιολόγηση