Αποκάλυψη Δραγασάκη: Υπήρχε «σχέδιο Κύπρου» για τις ελληνικές καταθέσεις

Αποκάλυψη Δραγασάκη: Υπήρχε «σχέδιο Κύπρου» για τις ελληνικές καταθέσεις
Σε μια αποκάλυψη «βόμβα» προχώρησε ο  Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στο κούρεμα καταθέσεων με την επιβολή των capital controls, κάτι το οποίο όμως απετράπη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο euro2day.gr, υποστήριξε πως το σχέδιο ήταν να υπάρξει κούρεμα καταθέσεων όπως είχε συμβεί και στην Κύπρο.

Παράλληλα ο κ. Δραγασάκης παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε το Μνημόνιο γιατί απέτυχε να βρει χρηματοδοτικές πηγές από Κίνα, Ρωσία, Ινδία και Βενεζουέλα.

«Κάναμε μια παγκόσμια προσπάθεια για να δούμε αν μπορεί να συγκεντρωθεί ένα κεφάλαιο από τρίτες χώρες, ώστε να αντιμετωπίσουμε τρέχουσες ανάγκες (...) Δεν υπήρχαν τέτοιες δυνατότητες», τόνισε

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κερδίσει την πλειοψηφία στις εκλογές και το μπόνους των 50 εδρών, προκειμένου στη συνέχεια -και αφού θα έχει κερδίσει τις εκλογές- να περάσει το εκλογικό σύστημα σε απλή αναλογική. Φτάνει στο σημείο να παρουσιάσει το επιχείρημα ότι «ο στόχος αυτός δεν είναι κομματικός, αλλά μια ασπίδα απέναντι σε δυνάμεις που θα προτιμούσαν κυβερνήσεις '"ελεγχόμενες"».

Αξιολόγηση