Σύσκεψη ΝΔ με θέμα το μεταναστευτικό

Σύσκεψη ΝΔ με θέμα το μεταναστευτικό
Σύσκεψη της Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για τη μετανάστευση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν όλες οι πλευρές του θέματος, ενώ πηγές της Συγγρού αναφέρουν πως «διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η δραματική διόγκωση του προβλήματος λόγω του γενικού προσκλητηρίου ΣΥΡΙΖΑ και η πλήρης ανικανότητα της απελθούσας κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου να δώσει ακόμη και την παραμικρή λύση».

Από τη Ν.Δ. ανακοινώθηκε, εξάλλου, ότι την προσεχή εβδομάδα ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ανακοινώσει το Εθνικό Σχέδιο για τη μετανάστευση, δηλαδή ένα άμεσης εφαρμογής πλήρες πρόγραμμα για τη μετανάστευση και την ιθαγένεια με ειδικές αναφορές σε όλα τα αλληλοεπικαλυπτόμενα ζητήματα: προσφυγικό, μεταναστευτικό, ασφάλεια, εφαρμογή και ενίσχυση νομοθεσίας, φύλαξη συνόρων, απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, διεθνείς και ευρωπαϊκές παρεμβάσεις, άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των νησιωτικών περιοχών.

Η σημερινή σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του συντονιστή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Σίμου Κεδίκογλου και παρουσία της γραμματέως Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης Σοφίας Βούλτεψη.

Συμμετείχαν επίσης η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Γιώργος Γεωργαντάς, ο Μάνος Κόνσολας, ο Δημήτρης Κυριαζίδης, καθώς και ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής Αλέξανδρος Ζαββός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιολόγηση