Παυλόπουλος σε Ζωή: «Δεν θα μου μάθεις εμένα συνταγματικό δίκαιο»

Παυλόπουλος σε Ζωή: «Δεν θα μου μάθεις εμένα συνταγματικό δίκαιο»
Πρωτοφανή είναι τα όσα ελέχθησαν μεταξύ του προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο γνωστός για την μειλιχιότητά και πραότητά του ύπατος πολιτειακό παράγοντας της χώρας, δεν άντεξε από την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του δημοσίως η πρόεδρος της Βουλής. Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, που ο πρώτος και ο τρίτος θεσμός της χώρας εμπλέκονται σε τέτοια αντιπαράθεση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε δημοσίως τον κ. Παυλόπουλο για «θεσμικό ατόπημα» και για «ανεπίτρεπτη σπουδή» να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διερευνητικών εντολών. Οπως υποστήριξε, δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά από τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις εξελίξεις και επομένως, επικαλείται το άρθρο 37 του Συντάγματος, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών δεν μπορεί να ξεκινήσει.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικά και είπε με οξύτατο ύφος στην Πρόεδρο της Βουλής:

«Ούτε τον κανονισμό της Βουλής θα μου μάθεις, ούτε μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου θα μου κάνεις και θεωρώ ανεπίτρεπτο έστω και υπαινιγμό ότι δε τηρώ το Σύνταγμα».

«Με παρακάμπτετε και καταστρατηγούνται η συνταγματική και η θεσμική τάξη» φέρεται να απάντησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Λίγο αργότερα, κύκλοι της προεδρίας απαντούσαν αδειάζοντας τη πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την τήρηση του Συντάγματος στη διαδικασία διερευνητικών εντολών. Με σαφείς αιχμές αλλά σε πιο κομψό ύφος φυσικά, απ' ό,τι στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, σημείωναν με έμφαση:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος. Και δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματος, έστω και αν προέρχονται από πολιτειακούς παράγοντες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ