Στ. Θεοδωράκης: Η Ελλάδα πάει σε εκλογές διαλυμένη

Στ. Θεοδωράκης: Η Ελλάδα πάει σε εκλογές διαλυμένη
Τα βέλη του στο ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε ο επικαφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορώντας τον ότι οδηγεί τη χώρα σε εκλογές διαλυμένη, με ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές φυλακές και άδεια ταμεία.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ Θεοδωράκης τόνισε:«Πρέπει να προσπαθήσουμε να μην επιβαρυνθεί η κατάσταση της χώρας» και έκανε λόγο ανάγκη αλλαγής του πολιτικού σκηνικού.

«Το Ποτάμι μπορεί να γίνει εκφραστής της σιωπηλής Ελλάδας που βλέπει τη χώρα να κυβερνιέται από πολιτικούς του πολιτικού σωλήνα και φίλους τους.

Θα υπάρχει πόλωση, αλλά θα είναι μεταξύ των παλαιών δυνάμεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) και νέων, όπως το Ποτάμι.

Θέλουμε να κυβερνήσουμε, γιατί έχουμε σχέδιο. Όμως αυτός που κυβερνά είναι το πρώτο κόμμα. Πρωθυπουργός στην επόμενη βουλή θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Μεγάλος στόχος είναι το Ποτάμι να καθορίσει και να γίνει εγγυητής για την επόμενη κυβέρνηση. Οπως είπε η χώρα χρειάζεται μεγάλες κυβερνητικές συμμαχίες στη βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος», είπε μεταξύ άλλων.

Εκτίμησε ότι η τρίτη εντολή θα πάει στον Παναγιώτη Λαφαζάνη που δημιούργησε κόμμα και σχολιάζοντας την πρόταση Μεϊμαράκη για συμφωνία για κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή με πρωθυπουργό τον Δραγασακη είπε ότι αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει κυβέρνηση μόνο με πρωθυπουργό τον Τσίπρα.

Ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατό αλλά με σεβασμό του Συντάγματος.

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη

"Θέλω να κάνω τρεις επισημάνσεις πριν ακούσω τα ερωτήματα σας.

Πρώτη επισήμανση: Ο κ. Τσίπρας μπορούσε να κυβερνήσει. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδιναν στον κ. Τσίπρα την δυνατότητα να κυβερνήσει με την ανοχή τους και στη βουλή να ψηφίζουν αυτά που θεωρούν σημαντικά και αυτά που εξασφαλίζουν το Ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.

Δεύτερη επισήμανση: Θα έπρεπε αυτές οι εκλογές να γίνουν με έναν νέο εκλογικό νόμο όπως έχουν ζητήσει κατά καιρούς όλα τα κόμματα της αριστεράς. Θα έπρεπε να έχουμε έναν εκλογικό νόμο με μικρότερες εκλογικές περιφέρειες έτσι ώστε να περιοριστεί η επιρροή των καναλιών στην επόμενη βουλή και βέβαια χωρίς αυτό το κραυγαλέο, εξωπραγματικό μπόνους των 50 εδρών που υπάρχει ο κίνδυνος, για άλλη μία φορά, ένα κόμμα να πάρει 20% και να του χαρίσουμε το 1/6 της βουλής.

Τρίτη επισήμανση είναι ότι η χώρα πάει σε εκλογές διαλυμένη. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές φυλακές, άδεια ταμεία και θα πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη προσπάθεια από όλους μας, τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές ώστε να μην επιδεινωθούν τα προβλήματα της χώρας. Το Ποτάμι λέει εκλογές το συντομότερο δυνατόν αλλά με σεβασμό στους συνταγματικούς κανόνες".

Αξιολόγηση