Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα
Συνεδριάζει από τις 16:00 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα στον απόηχο της παραίτησης της κυβέρνησης.

Αρχικά το κύριο θέμα συζήτησης θα ήταν το συνέδριο που είχε εξαγγελθεί στην προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ξεπεράσει τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξηγήσει στην εισήγησή του τους λόγους για τους οποίους οδηγείται η χώρα σε εκλογές και θεωρείται βέβαιο ότι θα υποστηρίξει ότι υπάρχει πολύ δουλειά ακόμα να γίνει και άρα επιβάλλεται το ξεκαθάρισμα στο πολιτικό τοπίο.

Θα πει πιθανότατα ότι υπάρχει η αίσθηση πολλές φορές από τους διαφωνούντες ότι επιχειρείται να μπουν τρικλοποδιές στην πορεία της κυβέρνησης.

Κατά τον πρωθυπουργό, το συνέδριο δεν θα μπορούσε να προηγηθεί των εκλογών και αυτό γιατί υπάρχει ασφυκτική χρονική πίεση με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη συντομότερη προεκλογική περίοδο.

Μένει να φανεί η στάση που θα τηρηθεί από στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, εάν θα γίνουν παραιτήσεις, αλλά και το πως θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο.

Φαίνεται ωστόσο ότι μέχρι στιγμής προκρίνεται το σενάριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής για τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στη Βουλή επιστολές ανεξαρτητοποίησης και πλέον σχημάτισαν το δικό τους πολιτικό σχήμα το όνομα του οποίου είναι «Λαϊκή Ενότητα» και έχει ως επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης αναφέρει:

«Οι υπογραφόμενοι, που έχουμε εκλεγεί βουλευτές, με τους συνδυασμούς του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κατά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, από τις οποίες προήλθε η παρούσα Bουλή, γνωστοποιούμε και δηλώνουμε προς την κυρία Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ότι συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αποχωρούμε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στην οποία ανήκαμε και συγκροτούμε ενιαία ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατά τις διατάξεις των άρθρων του Κανονισμού της Βουλής, ιδία των άρθρων 15 και 16 αυτού, και των διατάξεων του Τμήματος Γ' Μέρος Τρίτο του Συντάγματος της Ελλάδας. Επιθυμούμε και δηλώνουμε ότι η επωνυμία της συγκροτούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι «Λαϊκή Ενότητα».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΔΩ

Αξιολόγηση