Επίσκεψη Μάρδα στην Κωσταντινούπολη - Με ποιους θα συναντηθεί

Επίσκεψη Μάρδα στην Κωσταντινούπολη - Με ποιους θα συναντηθεί
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας θα πραγματοποιήσει, το διάστημα 20 με 24 Αυγούστου, άτυπη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη. Την Παρασκευή 21 Αυγούστου ο υπουργός θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και το Σάββατο 22 Αυγούστου με τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Mehmet Şimşek.

Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ελληνοτουρκικές εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με μεγάλη αύξηση του διμερούς όγκου εμπορίου καθώς από 1 δισ. ευρώ το 2000 διαμορφώθηκε σε 4,4 δισ. το 2014. Επίσης στην 3η Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε στις 5-6 Δεκεμβρίου 2014, υπεγράφη Κοινή Δήλωση που αναφέρει, μεταξύ άλλων, τη δέσμευση των δύο χωρών για περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο αναπληρωτής υπουργός θα επισκεφθεί και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή του, από την Εφορία της Σχολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ