Γεροβασίλη: Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Γεροβασίλη: Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο οι αποφάσεις της κυβέρνησης
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης που θα καθορίσουν και τις πολιτικές εξελίξεις, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

«Αυτήν τη στιγμή δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Η κυβέρνηση ήταν προσανατολισμένη στη διαδικασία επίτευξης της συμφωνίας, εκκρεμεί η ψήφιση από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και στη συνέχεια ακολουθούν οι εκταμιεύσεις, για να πληρωθούν αυτά που πρέπει. Για το τι θα συμβεί περαιτέρω έχουν ακουστεί πολλές σκέψεις, ωστόσο πρέπει να πω μετά βεβαιότατος ότι δεν υπάρχει απόφαση για το τι θα συμβεί. Είναι μια συγκυρία με πολλές παραμέτρους και πιεστικούς χρόνους» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «athina984.gr» η κυβερνητική εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως ούτε για το θέμα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης υπάρχει απόφαση. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση «αυτήν τη στιγμή δεν έχει την πλειοψηφία, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει την πολιτική της. Αυτό από μόνο του είναι σημαντικό εμπόδιο, το οποίο μας υποχρεώνει να κάνουμε τις επόμενες σκέψεις. Μία σκέψη είναι αυτή και στόχος της κυβέρνησης είναι να πάρει 162 ψήφους».

Σε ερώτηση αν εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι θα πάρει 162 θετικές ψήφους, η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «Αυτήν τη στιγμή προβληματιζόμαστε και από τους συντρόφους της μειοψηφίας που έχουν επιλέξει κάτι διαφορετικό». Είπε επίσης ότι η αποχή δεν μπορεί να ερμηνευτεί από την κυβέρνηση ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. «Δεν μπορούμε να βαφτίζουμε τα πράγματα, όπως μας βολεύει. Αυτό δεν πρόκειται να το κάνουμε ποτέ.

Θα αντιμετωπίσουμε την αλήθεια κατάματα και βεβαίως θα λέμε την άποψή μας ανοιχτά και όλους τους προβληματισμούς. Δεν πρόκειται να κάνουμε ό,τι μας βολεύει. Δεν υπάρχει ό,τι μας βολεύει αυτή τη στιγμή, μόνο τι εξυπηρετεί τη χώρα και βεβαίως τη χώρα την εξυπηρετεί μια σταθερή κυβέρνηση». Η κ. Γεροβασίλη, είπε ακόμη ότι «από την υπάρχουσα κοινοβουλευτική σύνθεση δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση, που να μπορεί σταθερά να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα» και πρόσθεσε: «Άποψή μας σταθερά είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να προκύπτει από λαϊκή εντολή και μόνον.Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κυβερνάται η χώρα. Το Σύνταγμα βεβαίως προβλέπει και άλλους τρόπους και καλώς κάνει για ειδικές περιπτώσεις... Δική μας άποψη είναι ότι όταν μια κυβέρνηση απολέσει τη δεδηλωμένη -προς στιγμήν δεν την έχει απολέσει, με την έννοια του τυπικού μέρους του Συντάγματος-, από εκεί και πέρα οι εκλογές είναι αυτές οι οποίες θα αναδείξουν το τι θέλει ο ελληνικός λαός να συμβεί. Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία».

Σε ερώτηση αν μπορεί να προσδιορίσει ημερολογιακά πότε θα παρθούν οι αποφάσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε: «Άμεσα, τις επόμενες ημέρες. Μέσα στο δεκαήμερο οι αποφάσεις πρέπει να έχουν ληφθεί, ώστε να υπάρχει στο τραπέζι ένας οδικός χάρτης, που θα πρέπει να είναι προαποφασισμένο ότι θα μας πάει μέχρι την πρώτη αξιολόγηση, καθώς επιδιώκουμε την απομείωση του χρέους».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Δεν θα ήθελα να αποτολμήσω να πω χρόνους εκλογών, διότι είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, το εάν και πότε θα συμβούν. Πραγματικά θα θέλαμε, με την έννοια ότι δεν είναι δυνατό να μην θέλει κάποιος να έχει μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε να μπορούμε γρήγορα και απλά να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματός μας. Ωστόσο, πρέπει να λάβουμε υπόψη και πολλές άλλες παραμέτρους».

Αξιολόγηση