Moody's: Δύσκολα θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να πετύχει τους στόχους του Μνημονίου

Moody's: Δύσκολα θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να πετύχει τους στόχους του Μνημονίου
Ενστάσεις για το κατά πόσον οι ελληνικές αρχές θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους του Μνημονίου και να τηρήσουν τους όρους των πιστωτών εκφράζει o Moody's.

O οίκος αξιολόγησης χαρακτηρίζει credit positive τη σύναψη της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο γιατί ανοίγει τον δρόμο για πολιτική συμφωνία. Το επόμενο βήμα όπως αναφέρεται στην αξιολόγηση θα είναι η άρση των βραχυπρόθεσμων πιέσεων στη ρευστότητα ενόψει της κρίσιμης αποπληρωμής των 3,4 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.

Η αβεβαιότητα κατά τους αναλυτές πηγάζει από τα βαθύτατα οικονομικά προβλήματα και τον κοινωνικό διχασμό στην Ελλάδα γι' αυτό και εκτιμάται ότι «λόγω του πολιτικά αμφιλεγόμενου χαρακτήρα των απαιτήσεων που συνοδεύουν το τρίτο πακέτο διάσωσης, τα ρίσκα εκτέλεσης θα παραμείνουν αυξημένα καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, μέχρι το 2018».

Ο Moody's εκτιμά ότι η ύφεση φέτος θα φτάσει το 4% με την επιδείνωση αυτή να περιπλέκει τις προσπάθειες της νυν και των μελλοντικών κυβερνήσεων να τηρήσουν την εφαρμογή των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με συνέπεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ