Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κυριαρχεί και σήμερα η συμφωνία αλλά και η κατάργηση βουλευτικών προνομίων με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Θέατρο με τις περικοπές σε υπουργούς και βουλευτές"

Η εφημερίδα γράφει ότι "θέατρο (όχι και τόσο καλόγουστο) θυμίζει η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να φέρει στη Βουλή - ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία - νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την εξ ολοκλήρου φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, τη μείωση των μισθών των μη κοινοβουλευτικών υπουργών αλλά και στελεχών του Δημοσίου".

ΕΘΝΟΣ: "Γερμανικό καψώνι στο παρά πέντε"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς το Βερολίνο επιχειρεί να δυναμιτίσει τα χρονοδιαγράμματα για τη συμφωνία στέλνοντας μήνυμα και προς τις Βρυξέλλες ότι "πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριών ετών" και πως η "ποιότητα προηγείται της ταχύτητας"".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βαρύ πακέτο για κόκκινα δάνεια, συντάξεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρή μάχη για την αποφυγή άμεσων επώδυνων αλλαγών στο ασφαλιστικό αλλά και την αποτροπή επαχθών ρυθμίσεων στα "κόκκινα δάνεια" έδινε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες η κυβέρνηση στις πολύωρες διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών".

ΕΣΤΙΑ: "Επικίνδυνα παίγνια με την Παιδεία"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα μήνα ακριβώς πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση μοιάζει να παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με ένα θέμα που μόνο για ανάλογους πειραματισμούς δεν προσφέρεται: την παιδεία.Ο ανεπαρκής σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλούς τομείς πολιτικής αντικατοπτρίζεται πλήρως και στην εκπαιδευτική πολιτική, που φαίνεται πως δυστυχώς και αυτή εκπονήθηκε προχείρως".

Η ΑΥΓΗ: "Επιτέλους, τέλος σε προνόμια"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην κατάθεση νομοσχεδίου που καταργεί το αφορολόγητο των βουλευτών και εξορθολογίζει τις αποδοχές υπουργών, διοικητών ΔΕΚΟ και προέδρων ανεξάρτητων αρχών προχώρησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χρ. Βερναρδάκης μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Συμφωνία με δόσεις"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σταδιακά θα "χτιστούν" τα μέτρα του νέου Μνημονίου, το οποία θα βρεθεί σε πλήρη ανάπτυξη μετά τις εκλογές και αφού η Αθήνα περάσει με επιτυχία τον σκόπελο της πρώτης αξιολόγησης. Το πρώτο "τεύχος", που θα έρθει σύντομα στη Βουλή, θα εστιάζει στις μεταρρυθμίσεις και θα δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να ξεπεράσει τον κάβο των πληρωμών που έχει απέναντι σε ΕΚΤ και ΔΝΤ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το προσχέδιο του Μνημονίου"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένα βαρύ πακέτο με προαπαιτούμενα που καλείται να ψηφίσει η κυβέρνηση άμεσα περιλαμβάνει το σχέδιο του νέου μνημονίου σε 27 σελίδες, το οποίο παρουσιάζει σήμερα η "Κ". Ακόμα πιο πολλά και σκληρά μέτρα προβλέπονται από τον Οκτώβριο και μετά, γεγονός που εξηγεί το λόγο για τον οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να επιθυμεί εκλογές εντός του Σεπτεμβρίου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ετοιμοι να σφραγίσουν την αντιλαϊκή συμφωνία με συνοπτικές διαδικασίες"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να σφραγίσει την αντιλαϊκή συμφωνία με την τρόικα, που έγινε κουαρτέτο, και με τις γνωστές διαδικασίες - εξπρές να σφαγιάσει το λαϊκό εισόδημα και ότι έχει απομείνει όρθιο από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα", σημειώνει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αντίστροφη μέτρηση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο παρά ένα τη συμφωνίας είχε φτάσει αργά τη νύχτα η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών: η δανειακή σύμβαση ήταν έτοιμη, ενώ γράφονταν τα τελευταία κεφάλαια του Μνημονίου. Ωστόσο στην Αθήνα επικρατεί ανησυχία για τη στάση της Γερμανίας, που επιμένει σε δάνειο-γέφυρα".

kontranews: "Εκοψε ο Αλέξης τους μισθούς των βουλευτών και των υπουργών"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έπαιρναν 93.000 ευρώ το χρόνο και πλήρωναν φόρο μόνο για... 23.000 ευρώ!!! Ο πρωθυπουργός με μία αποφασιστική κίνηση, μείωσε χθες βράδυ τους μισθούς των βουλευτών και των υπουργών του, κόβοντάς τους όλα τα προνόμια. Πρόκειται για μεγάλη απόφαση γιατί βάζει τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας και είναι η πρώτη φορά που Ελληνας πρωθυπουργός, αφού τα έβαλε με τους ξένους, τολμάει και βάζει χέρι στα συμφέροντα των πολιτικών".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κλειδώνει σήμερα το τρίτο Μνημόνιο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη Βουλή είναι πιθανόν να κατατεθεί σήμερα το βράδυ το νέο Μνημόνιο. Κυβέρνηση και δανειστές, παρά τα εμπόδια που ανέκυψαν χθες, είχαν μαραθώνιες συζητήσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με στόχο να "κλειδώσει" το ταχύτερο δυνατόν η συμφωνία".

ΗΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τουρισμός χωρίς control ανόδου"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εξαιρετικά ανθεκτικό εμφανίζεται το ελληνικό τουριστικό προϊόν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία διεθνών αφίξεων στα κυριότερα ελληνικά αεροδρόμια και αφορούν το επτάμηνο του έτους, διάστημα που ενσωματώνει όλες τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις μετά το δημοψήφισμα και την επιβολή των capital controls".

Αξιολόγηση