Αποφασίζει για συνέδριο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασίζει για συνέδριο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Την διενέργεια συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα επισημοποιήσει τη διάσπαση ή θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ ηγεσίας και διαφωνούντων, αποφασίζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Οι πληροφορίες θέλουν τα μέλη της προεδρικής ομάδας (υπό τον Αλέξη Τσίπρα) να προσέρχονται με συμβιβαστική διάθεση, αποδεχόμενοι ακόμη και τη σύγκληση Διαρκούς Συνεδρίου το οποίο ζητά η Αριστερή Πλατφόρμα.

Σ΄αυτή την περίπτωση δεν θα εκλεγούν νέοι σύνεδροι καθώς το συνεδριακό Σώμα θα είναι το ίδιο με του τακτικού συνεδρίου του 2013, ενώ το αντικείμενο θα είναι: «ναι ή όχι στη νέα δανειακή σύμβαση» και «παραιτούμαστε από την κυβέρνηση ή το παλεύουμε μέχρι τέλους;».

Ενα τέτοιο συνέδριο δεν θα γίνει, φυσικά, «κάποια στιγμή μέσα στον Αύγουστο» αλλά ...την ερχόμενη εβδομάδα, δεδομένου ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές ξεκίνησε ώστε, βάσει της απόφασης της Συνόδου Κορυφής, η συμφωνία να υπογραφεί στις 18 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι η ηγετική ομάδα θα προτιμούσε τη διενέργεια Εκτάκτου Συνεδρίου τον Σεπτέμβριο με διεύρυνση του συνεδριακού σώματος (για να εκφραστεί «ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ έναντι του κομματικού»).

Επίσης, το Εκτακτο Συνέδριο εκλέγει νέα ηγεσία ενώ το Διαρκές περιορίζεται μόνο στη λήψη πολιτικών αποφάσεων.
Αλλά, όπως δήλωσε το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας (και βουλευτής) Στάθης Λεουτσάκος «ποτέ δεν τέθηκε θέμα εκλογής νέου προέδρου»...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ