Ραχόι: Θα ζητήσω να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα

Ραχόι: Θα ζητήσω να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα
Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε σήμερα ότι επιθυμεί να υποβάλει στο Κοινοβούλιο τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένης της σημασίας των κεφαλαίων που εμπλέκονται.

«Αν και στη χώρα μας αυτή η διαδικασία δεν είναι υποχρεωτική, πρόθεσή μου είναι να την υποβάλω στο Κοινοβούλιο (...) επειδή τα κεφάλαια που πρέπει να εγγυηθούν οι ισπανοί φορολογούμενοι είναι πολύ σημαντικά», δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι ενώπιον του Κογκρέσου (κάτω βουλή).

Σύμφωνα με μία εκτίμηση που διατύπωσε προχθές ο Μαριάνο Ραχόι, ο λογαριασμός που θα πληρώσουν οι Ισπανοί αντιπροσωπεύει το 12% του τρίτου σχεδίου βοήθειας προς την Αθήνα, συνολικού ύψους 82 έως 86 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Είμαι διατεθειμένος η υπόθεση να τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», πρόσθεσε ωστόσο ο Ραχόι, ο οποίος είναι επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος που κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός δεν ανέφερε πότε θα υποβληθεί η συμφωνία στο Κοινοβούλιο και υπενθύμισε ότι εξαρτάται από την έγκριση ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων.

«Χάθηκε πολύς χρόνος», πρόσθεσε ο Ραχόι, εκτιμώντας πως «είναι καιρός η ελληνική κυβέρνηση να είναι συνετή και να επιδείξει υπευθυνότητα» και πως θα είναι «δύσκολο» να αποφευχθεί «η απογοήτευση» του ελληνικού λαού.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ