Κωνσταντοπούλου:«Η Βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση»

Κωνσταντοπούλου:«Η Βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση»
Η βουλή δεν μπορεί να νομοθετεί υπό τέτοιες ασφυκτικές προθεσμίες, σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στη Βουλή, τονίζοντας ότι το κείμενο που συζητείται αποτελεί καταγραφή του εκβιασμού προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Αισθάνθηκα αγανάκτηση όταν άκουσα την κ. Μέρκελ να ανακοινώνει πότε θα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, υπογράμμισε η πρόεδρος της Βουλής. Δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο γρήγορης ψήφισης.

Αναφερόμενη στη στάση του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι η στάση του έχει τη διάσταση της υπέρτατης ανιδιοτέλειας. Υπογράμμισε όμως ότι «η Βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση».

Αναφέρθηκε στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι είναι σε τέτοια έκθεση η μη βιωσιμότητα του χρέους που προτείνεται 30ετής περίοδος χάριτος και κούρεμα χρέους. Η έκθεση, τόνισε, έχει στοιχεία που η βουλή και ο ελληνικός λαός έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν και κάποιοι άρον άρον επιχειρούν να μην χρησιμοποιηθούν αυτά τα στοιχεία.

Νομίζω ότι είναι υποχρέωση της βουλής και των θεσμικών εγγυητών, να μην επιτρέψουμε ο εκβιασμός που απευθύνεται στην κυβέρνηση και τη Βουλή, να ολοκληρωθεί, υπογράμμισε.

Θα πρέπει συγκροτημένα να ζητήσουμε από τους λεγόμενους εταίρους να εφαρμόσουν αυτά που είναι υποχρεώσεις τους – να σεβαστούν την κοινοβουλευτική λειτουργία, κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ