Αναταραχές στην ενότητα στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Αναταραχές στην ενότητα στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ενημέρωση που έκανε στα μέλη της Γραμματείας, σημείωσε ότι μετά το δημοψήφισμα και με τη στάση της κυβέρνησης, διεθνοποιήθηκε το ελληνικό πρόβλημα και δεν έμεινε στο πλαίσιο του Eurogroup.

Τόνισε επίσης ότι η σκληρή στάση της Γερμανίας προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όσο και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ πολλές φορές, πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, κυβερνήσεις και κοινοτικοί παράγονες υποστήριξαν τις ελληνικές θέσεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην παρέμβασή του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, τόνισε την ανάγκη το κόμμα να μείνει ενωμένο, που, όπως είπε, είναι το πιο σημαντικό θέμα στην παρούσα φάση, εξέφρασε την αντίθεσή του σε ενδεχόμενο διαγραφών και ανέλαβε να μεταφέρει στον πρωθυπουργό την ανάγκη να διατηρηθεί η ενότητα του κόμματος χωρίς διαγραφές.

Ο κ. Κορωνάκης επέκρινε επίσης τη σκληρή στάση των εταίρων, κυρίως της Γερμανίας, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη να αρχίσει άμεσα συζήτηση για την στρατηγική ανάκαμψη του κόμματος.

Πολλά μέλη του οργάνου επισήμαναν ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπήρξαν πολλά λάθη εκ μέρους της κυβέρνησης και κυρίως, τόνισαν ότι δεν υπήρχε καμία προετοιμασία, ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει τις απειλές για έξοδο από την ευρωζώνη.

Επικρίσεις διατύπωσαν ο Αντώνης Νταβανέλλος (ΔΕΑ), ο Ρούντι Ρινάλντι (ΚΟΕ) οι Θανάσης Πετράκος και Στάθης Λεουτσάκος από την Αριστερή Πλατφόρμα.
Κοινή ήταν τέλος η διαπίστωση στην Πολιτική Γραμματεία ότι οι τελευταίες εξελίξεις θα οδηγήσουν σχεδόν με βεβαιότητα τη χώρα σε εκλογές το Φθινόπωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ