Βαρουφάκης στο CNN: Το δίλημμα του δημοψηφίσματος δεν είναι «ευρώ ή δραχμή»

Βαρουφάκης στο CNN: Το δίλημμα του δημοψηφίσματος δεν είναι «ευρώ ή δραχμή»
Σε συνέντευξή του στο CNN και στον διεθνούς φήμης δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ, η οποία θα προβληθεί λίγες ώρες αργότερα σήμερα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι το «όχι» θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

Από την άλλη, επέμεινε ότι, εάν υπερισχύσει το «ναι», ο ίδιος δεν θα υπογράψει τη συμφωνία, αφήνοντας και πάλι να εννοηθεί ότι θα υποβάλει την παραίτησή του.

Παράλληλα, επέμεινε ότι το δίλημμα του δημοψηφίσματος δεν είναι «ευρώ ή δραχμή» και κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι δεν είναι ειλικρινείς, καθώς «άλλα λένε στις συνεντεύξεις και άλλα κατ' ιδίαν».

Αρνήθηκε, δε, να απαντήσει σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πόσα χρήματα διαθέτουν αυτήν τη στιγμή οι ελληνικές τράπεζες, λέγοντας ότι δεν είναι σωστό να πει, την ώρα που οι συνταξιούχοι βρίσκονται στις ουρές...

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Γιάνης Βαρουφάκης παραχώρησε συνέντευξή στο Bloomberg, με την οποία έβαλε «βόμβα» στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, προαναγγέλλοντας ότι, σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα βγει το «ναι», εκείνος θα παραιτηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ