Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο
Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με θέμα «αλληλεγγύη στην Ελλάδα» από τα κόμματα της Αριστεράς της Ισπανίας –Podemos, Izquierda Unida, Eh Bildu- και ομιλητές μεταξύ άλλων τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και Στέλιο Κούλογλου.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για μια συμφωνία «ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» ενώ τόνισε: «Όσοι λένε ότι ναι σημαίνει ευρώ και όχι σημαίνει δραχμή δε λένε αλήθεια. Κρύβουν την πολιτική τους επιδίωξη που είναι να γίνει η κυβέρνηση Τσίπρα, σύντομη Αριστερή παρένθεση. Κρύβουν την πρόθεσή τους να τιμωρηθεί ο ελληνικός λαός γιατί ψήφισε ΟΧΙ στη λιτότητα, γιατί ψήφισε μια διαφορετική κυβέρνηση».

«Οι επόμενες ώρες είναι ιστορικής σημασίας και οι ευθύνες των Ευρωπαίων ηγετών είναι τεράστιες. Δεν είναι ώρα για εκβιασμούς. Δεν είναι ώρα για τελεσίγραφα, γιατί αυτά ήδη απειλούν ολόκληρη την Ευρώπη με ένα τεράστιο κόστος και τους ευρωπαϊκούς λαούς με πρόσθετο κόστος -πέρα από αυτό που έχει προκαλέσει μια άγρια λιτότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης και συμπλήρωσε:
«Η ελληνική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι ακόμη και τώρα ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες για μία βιώσιμη συμφωνία η οποία να εξασφαλίζει τον τερματισμό της λιτότητας, χωρίς νέα ελλείμματα, με μία αξιόπιστη συμφωνία για τα δημόσια οικονομικά, αλλά και με μια σαφή δέσμευση για αφομοίωση του μη-βιώσιμου χρέους καθώς και ένα αναπτυξιακό πακέτο που να αξιοποιεί διαθέσιμους και νέους ευρωπαϊκούς πόρους, που να επιτρέψει στον ελληνικό λαό να ελπίζει, στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί».

«Μιας και μιλάμε για την Ελλάδα και την Ισπανία, αυτό το "blocus" (αποκλεισμός) που έχει σήμερα η Ελλάδα θυμίζει το "bloco" (αποκλεισμό) που είχε η ισπανική δημοκρατία από το 1936 και μετά», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Κούλογλου.

Από την πλευρά τους, οι Ισπανοί ευρωβουλευτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό, με τη Μαρίνα Αλμπιόλ να λέει μεταξύ άλλων: «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν αποφασίσει να σηκώσουν ανάστημα, γεμάτοι αξιοπρέπεια, και αποφάσισαν να μη θέσουν τα κέρδη των τραπεζών πάνω από τις ζωές τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ