Παυλόπουλος:«Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη»

Παυλόπουλος:«Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη»
«Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη και αυτό που προέχει ιδίως σήμερα είναι να επιτευχθεί συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει σήμερα η Ελλάδα να ξαναμπεί στον δρόμο, ο οποίος της επιτρέπει να φθάσει εκεί που πραγματικά της ανήκει» επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του σήμερα το απόγευμα με το προεδρείο της ΚΕΔΕ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «προς αυτή την κατεύθυνση κάνω αυτό που μου ανήκει, σύμφωνα με το Σύνταγμα και, όπως έχω πει πολλές φορές, στα όρια του Συντάγματος».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, αφού εξήρε το ηθικό θάρρος και το πολιτικό ανάστημα του κ. Παυλόπουλου, του παρέδωσε το ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, σημειώνοντας, «εάν είναι δυνατόν να μην πάμε σε δημοψήφισμα μέσα από ένα καλό διαπραγματευτικό έργο, έστω και την τελευταία στιγμή». Ωστόσο, δήλωσε ότι εάν πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα, «εμείς ως Αυτοδιοίκηση θα κάνουμε ότι μπορούμε για την διεκπεραίωσή του» και πρόσθεσε ότι ως ΚΕΔΕ αποφασίσαμε να πούμε «ναι» στην παραμονή της Ελλάδος μέσα από διαδικασίες που πιστεύουμε ότι είναι πιο σίγουρες για να παραμείνουμε στην Ευρώπη.

«Αυτό ακριβώς σας παραδίδουμε ως ψήφισμα, που σχετίζεται με το "ναι" στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, "όχι" στο δημοψήφισμα και "ναι" στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Διότι η Αυτοδιοίκηση χωρίς να είναι η χώρα μας στην Ευρώπη είναι σίγουρο ότι θα καταρρεύσει, ήδη έχουν παρατηρηθεί σημαντικά προβλήματα στους περιφερειακούς δήμους στο επίπεδο της λειτουργίας τους, και ευχόμαστε αυτή η περίοδος να είναι προσωρινή και να αρχίσει η ανάπτυξη στην χώρα μας» κατέληξε ο κ.Πατούλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ