Ομπάμα: Το ελληνικό ζήτημα δεν θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στις αμερικανικές αγορές

Ομπάμα: Το ελληνικό ζήτημα δεν θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στις αμερικανικές αγορές
Η Ελλάδα έχει περάσει δύσκολες στιγμές, θα πρέπει να βρεθεί μια διέξοδος για να υπάρξει ανάπτυξη και να παραμείνει στην ευρωζώνη, υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνοντας πάντως ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες για όλα τα ενδεχόμενα.

Ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε το ελληνικό ζήτημα ιδιαίτερης ανησυχίας, προσθέτοντας πάντως ότι αποτελεί κυρίως ανησυχία της Ευρώπης.

Σημείωσε οτι έχει ενθαρρύνει τόσο την Αθήνα όσο και την πλευρά των δανειστών να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται για μια λύση.

Ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν σχέδιο για κάθε κατάσταση ανάγκης, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία της ΕΚΤ με άλλους θεσμούς για να διασφαλιστεί ότι θα περιοριστούν οι αναταραχές στις αγορές.

Το ελληνικό ζήτημα δεν θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στις αμερικανικές αγορές, είπε. Η ελληνική κρίση μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στους ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρώπης και ως εκ τούτου, της παγκόσμιας οικονομίας.

Ομως, υπογράμμισε, η ελληνική κρίση δεν είναι κάτι που θα πρέπει να οδηγήσει σε υπερβολικές αντιδράσεις των αγορών, θεωρώντας ότι έχουν αποτιμηθεί σωστά τα ρίσκα μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ