Σταθάκης: Οι δανειστές είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν πίσω

Σταθάκης: Οι δανειστές είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν πίσω
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο για το κατά πόσο η Αθήνα είχε υπολογίσει σωστά την αγριότητα των διαθέσεων της άλλης πλευράς τόνισε «δεν είχαμε καμία ευγενική αφέλεια, ξέραμε προτού αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε ότι το ευρωπαϊκό σύστημα έχει κυρίαρχη ιδεολογία και σκληρούς κανόνες».

Κωδικοποιώντας τις βασικές διαφορές ανάμεσα στις προτάσεις της Αθήνας και των δανειστών, ο κ. Σταθάκης είπε:

«Εμείς επιδιώκουμε βελτίωση των δημοσίων οικονομικών κατά ¾με αύξηση του μεριδίου του μεγάλου πλούτου και των επιχειρηματικών κερδών στα βάρη και κατά ¼με περικοπές. Οι θεσμοί θέλουν την αντίστροφη αναλογία».

Ο υπουργός Οικονομίας καταλόγισε «εμφανή παλινδρόμηση» στην πλευρά των δανειστών οι οποίοι, όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων αχρήστευσαν και ακύρωσαν τις επεξεργασίες που προηγήθηκαν.

Εκτίμησε πάντως ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας, στο Eurogroup του Σαββάτου. Όσο για το ποιος θα πρέπει να κάνει «βήματα πίσω», προκειμένου να βρεθεί λύση, ο κ. Σταθάκης είπε πως, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, οι δανειστές έχουν αυτό το περιθώριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ