Μητρόπουλος:«Ήταν το πιο σφοδρό Eurogroup - Οι δανειστές χρησιμοποίησαν νομικούς εκβιασμούς»

Μητρόπουλος:«Ήταν το πιο σφοδρό Eurogroup - Οι δανειστές χρησιμοποίησαν νομικούς εκβιασμούς»
«Πάνε να μας χρεοκοπήσουν εντός ευρώ» δήλωσε σήμερα ο Αλέξης Μητρόπουλος σε συνέντευξή του στο STAR προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει τα όσα γίνονται τις τελευταίες δραματικές στιγμές στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας. Είπε ότι δεν βλέπει «τον Βαρουφάκη να κάνει πίσω» και πως «πάμε σε αδιέξοδο».

Νωρίτερα μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στο Εurogroup ακούστηκαν με σφοδρότητα χοντρά πράγματα για την ελληνική πλευρά» και συνέχισε: «Ήταν το πιο σφοδρό Eurogroup. Για πρώτη φορά, οι δανειστές χρησιμοποίησαν μηχανισμούς νομικού εκβιασμού απέναντι στη χώρα. Από χθες, έγινε δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από την πολιτική διαπραγμάτευση».

Ακόμη υποστήριξε με αφορμή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ανησυχία στο άνοιγμα των τραπεζών τη Δευτέρα: «Είναι ένας τεχνικός θόρυβος. Οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα και οι πολίτες πρέπει να καθησυχαστούν».

Τέλος σημείωσε πως οι δανειστές εκβιάζουν την ελληνική κυβέρνηση με τελεσίγραφα και είπε: «Εντελώς εκβιαστικά οι δανειστές, έχουν αφήσει τα 2 τελεσίγραφα. Τώρα, έχει στα χέρια του ολοσχερώς ο Πρόεδρος, τον οποίον εμπιστευόμαστε. Το μόνο το οποίο μπορούμε να ζητήσουμε αυτή τη στιγμή, είναι μία παράταση με καλούς όρους για να έχουμε χρόνο να συζητήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ