Η Bild καλεί τη Μέρκελ να μην υποστηρίξει τους Έλληνες

Η Bild καλεί τη Μέρκελ να μην υποστηρίξει τους Έλληνες
Η ηλεκτρονική έκδοση της Bild για ακόμη μία φορά αντιτίθεται στην Ελλάδα και δημοσιεύει άρθρο στο οποίο γράφει τα λόγια που θα ήθελε να ακούσει ο γερμανικός λαός από τα χείλη της Ανγκελα Μέρκελ κατά την ομιλία της στη γερμανική Βουλή.

Στο άρθρο με τίτλο «Κυρία Μέρκελ, αυτή είναι η ομιλία που θα θέλαμε να ακούσουμε από εσάς», η Bild γράφει μια ολόκληρη ομιλία, με πιο σημαντικό σημείο της φυσικά το θέμα της Ελλάδας.

Η «ομιλία» σε βασικά σημεία της αναφέρει:

«Θα σας μιλήσω σήμερα γιατί είμαστε σε μια αποφασιστική φαση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης. Βρίσκομαστε μπροστά σε μια ιστορική απόφαση που πρέπει να λάβουμε. Οδυνηρή αλλά απαραίτητη. Δεν θα δώσουμε τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα και δεν έχουμε καμία εναλλακτική λύση. Γιατί η ίδια η ελληνική κυβέρνηση μας ώθησε να πάρουμε αυτή την απόφαση. Για πέντε χρόνια έχουμε αγωνιστεί να σώσουμε την Ελλάδα και να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία. Μόνο η Γερμανία έχει διαθέσει 87 δισ. ευρώ σε εγγυήσεις και δάνεια. Εχουμε ξεπεράσει τα όριά μας.

Εχω πει: Αν το ευρώ αποτύχει, έχει αποτύχει η Ευρώπη. Ναι, είναι αλήθεια. Εχω πει ότι όταν υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος. Αλλά η θέληση πρέπει να προέρχεται από όλες τις πλευρές. Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πραγματικά την κρίση και επειδή δεν κάνει όσα υπόσχεται. Η έλλειψη προθυμίας από την πλευρά της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις βλάπτει το ευρώ και αρχίζει να αποσταθεροποιεί την Ευρωπαϊκή 'Ενωση. Η συνοχή καταρρέει.

Σε αυτή τη φάση θέλουμε μια σταθερή Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ότι η Ελλάδα βαδίζει στο εθνικό μονοπάτι της Ευρώπης δεν σημαίνει ότι είναι περισσότερο μέλος από οποιοδήποτε άλλο κράτος. Η Ελλάδα δικαίως θεωρείται το λίκνο της Ευρώπης. Επειδή, όμως, ακόμα και βγαίνοντας από το ευρώ θα παραμείνει σημαντικό μέλος, ας της δώσουμε τον χρόνο να ανανεωθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ