Φάιμαν:«Είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι οι άνθρωποι μάχονται εναντίον της φτώχειας»

Φάιμαν:«Είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι οι άνθρωποι μάχονται εναντίον της φτώχειας»
Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Δημοκρατίας της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν μίλησε, σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τον συμβολισμό της επίσκεψής του στο Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, σημειώνοντας τη σημασία να έχουν οι πολιτικοί στενές σχέσεις με τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ειδικότερα, σε ερώτηση τι συμβολίζει η επίσκεψή του στο Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, ο κ. Φάιμαν απάντησε: «Για εμένα είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι άνθρωποι εργάζονται εθελοντικά εδώ και είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι οι άνθρωποι δεν δέχονται τη φτώχεια, ότι μάχονται εναντίον της φτώχειας». Επιπλέον, σημείωσε ότι χαίρεται που βρίσκεται στην Αθήνα «όχι μόνο με αξιωματούχους και άλλους πολιτικούς». «Είναι σημαντικό να έχουμε πολύ στενές σχέσεις με άλλους πολιτικούς, αλλά είναι επίσης σημαντικό να έχουμε στενές σχέσεις με τέτοιες πρωτοβουλίες» υπογράμμισε, για να τονίσει: «Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι πραγματικά υπέροχες και εντυπωσιακές. Σέβομαι απολύτως τη δουλειά αυτών των ανθρώπων».

Μετά το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, ο κ. Φάιμαν επισκέφθηκε το «Ευαγγελισμός» το οποίο σήμερα βρίσκεται σε εφημερία, ενώ νωρίτερα το πρωί είχε επισκεφθεί τα παιδικά χωριά SOS στην Κυψέλη.

Στη συνέχεια, ο Αυστριακός καγκελάριος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ