Στρατούλης: Αν είναι να γίνουμε προτεκτοράτο δεν θα υπάρξει συμφωνία

Στρατούλης: Αν είναι να γίνουμε προτεκτοράτο δεν θα υπάρξει συμφωνία
«Αν είναι να συνεχίσουμε με μνημόνια, να γίνουμε προτεκτοράτο, δεν μπορεί να υπάρξει και δεν θα υπάρξει τέτοια συμφωνία... Δεν μας ψήφισε ο λαός γι' αυτό» διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξή του σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

Ο Δημήτρης Στρατούλης υπογράμμισε ότι «η διαπραγμάτευση είναι συλλογική, την κάνει όλη η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός μαζί με όλη την κυβέρνηση».

Ακόμη αναφέρθηκε στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης και συγκεκριμένα στο συνταξιοδοτικό τονίζοντας πως οι δανειστές επιθυμούν την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και είπε: «έβαλαν το ΔΝΤ να παίξει το ρόλο του προβοκάτορα στο συνταξιοδοτικό... Οι δανειστές επιμένουν για κατάργηση πρόωρων συντάξεων. Ο στόχος τους είναι μισθολογικά να γίνουμε Βαλκάνια».

Ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε στη συνένεια ποιοι είναι οι τέσσερις άξονες για να γίνει αποδεκτή μία συμφωνία από την κυβέρνηση και είπε: Όχι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάλληλα πρωτογενή πλεονάσματα, ριζική απομείωση χρέους και αναπτυξιακό σχέδιο για τον τρόπο χρηματοδότησης των επενδύσεων.

Τέλος ο υπουργός είπε ότι «λύνουμε βήμα – βήμα τα ζητήματα που μπορούμε» σημειώνοντας: «Λειτουργικές ενοποιήσεις των ταμείων θα γίνουν, γιατί τα ταμεία που έχουν ήδη ενοποιηθεί πρέπει να ενοποιηθούν και λειτουργικά, για τις άλλες ενοποιήσεις θέλει χρόνο, μελέτες και διάλογο έως το 2018».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ