Όχι σε κάλπες και δημοψήφισμα λέει ο Τσίπρας

 Όχι σε κάλπες και δημοψήφισμα λέει ο Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός, στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ανέφερε στους συνεργάτες του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι «ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι».

Επιπλέον, προσέθεσε, σύμφωνα με τις πηγές του Μαξίμου, πως «αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας» και υπογράμμισε ότι «αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί τον διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».

Στο μεταξύ, επανεκκινούν σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας, στη βάση των αντιπροτάσεων που κομίζει η ελληνική αντιπροσωπεία.

Καλά πληροφορημένες ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως στη συνάντηση θα είναι παρόντες εκπρόσωποι από όλους τους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Οι ίδιες πηγές δε θέλησαν να υπεισέλθουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη συνάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ