Καμμένος: «Εάν μέχρι τέλος Ιουνίου δεν υπάρξει συμφωνία δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ»

Καμμένος: «Εάν μέχρι τέλος Ιουνίου δεν υπάρξει συμφωνία δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ»
O υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι «εάν μέχρι το τέλος Ιουνίου, δεν έχει βρεθεί λύση δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ», συμπληρώνοντας πως «δεν είμαστε πλέον σε θέση χωρίς να παίρνουμε ούτε ένα ευρώ να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια».

Ο κ. Καμμένος μιλώντας στο Mega, μίλησε για «σκληρό πόκερ» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις, καθώς -όπως είπε- έχει κάνει αρκετές υποχωρήσεις και έχει προσφέρει μια λύση στα όρια της λαϊκής εντολής.

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι «αυτό που βλέπω ότι πάει να γίνει είναι το μεν ΔΝΤ να αποσυρθεί, ο EFSF να πάρει και να αποπληρώσει το ΔΝΤ και από εκεί και πέρα να γίνει μια συμφωνία συνολική για το σύνολο πλέον των οφειλών που θα είναι προς τον EFSF...Αυτά όλα θα γίνουν είτε μέχρι τις 18 είτε ποτέ».

Σε ο,τι αφορά τον ΦΠΑ στα νησιά ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί την κατάργηση της έκπτωσης προσθέτoντας παράλληλα ότι «ο ΦΠΑ στα νησιά θα είναι στη χαμηλότερη βαθμίδα και αυτό έχει μπει όρος από την πλευρά της κυβέρνησης». Ο κ. Καμμένος εκφράζοντας την στήριξή του στον Πρωθυπουργό τόνισε ότι το κείμενο που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση είχε συμφωνηθεί από κοινού με τους ΑΝΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ