Επενδυτές στο CNBC: Γι αυτό η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τις επόμενες 30 ημέρες

Επενδυτές στο CNBC: Γι αυτό η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τις επόμενες 30 ημέρες
O contrarian επενδυτής Mark Grant, σχολιάζοντας την κατάσταση της Ελλάδας, ανέφερε σήμερα στο CNBC ότι «η Ελλάδα πρόκειται να χρεοκοπήσει τις επόμενες 30 ημέρες, διότι η Ευρώπη έχει βαρεθεί»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Southwest Securities μίλησε στο CNBC μετά τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαριου Άνγκελας Μέρκελ η οποία επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να εντατικοποιήσει τις συζητήσεις με τους πιστωτές ώστε να λυθούν όλα τα ανοιχτά θέματα και να αποφύγει η Ελλάδα μια χρεοκοπία στο τέλος του μήνα.

«Είμαι με την άποψη της μειοψηφίας, αλλά ποιο είναι το νέο;» είπε χαρακτηριστικά ο Grant προσθέτοντας πως δεν είναι σαφές αν η Ελλάδα θα βγει από τη ζώνη του ευρώ.

Ο Grant ανέφερε επίσης ότι δεν προβλέπονται χαμηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων λόγω του «σοβαρού προβλήματος» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

«Η θέση μου είναι ότι ζούμε στη χώρα των θαυμάτων», πρόσθεσε ο Grant. « Η χώρα των θαυμάτων είναι ένα μέρος που ελέγχεται από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου».

Από την πλευρά του ο Jonathan Golub επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της RBC Capital δήλωσε ότι υπάρχει μια «σαφή πεποίθηση» μεταξύ των θεσμικών επενδυτών η Ελλάδα θα λάβει την έκτακτη χρηματοδότηση για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.

«Το ερώτημα είναι, πόσο μας νοιάζει σε αυτό το σημείο και αυτή την ώρα;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Golub.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ