Φάιμαν: Πρέπει να υπάρξει πενταετές πλάνο για την Ελλάδα

Φάιμαν: Πρέπει να υπάρξει πενταετές πλάνο για την Ελλάδα
O Βέρνερ Φάιμαν ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει επεξεργασία ενός σχεδίου για την Ελλάδα, ένα είδος πενταετούς σχεδίου, και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να φανεί ότι η Ευρώπη λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τα προβλήματα στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα πρέπει να δοθεί προοπτική και όχι εφιαλτικά σενάρια -«από τη μια καταστροφή στην άλλη»- ούτως ώστε οι άνθρωποι να έχουν μια ευκαιρία, γιατί πρόκειται για τους Έλληνες πολίτες, γιατί πρόκειται για την κοινή προοπτική, τόνισε σε σημερινές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που έγινε στη διάρκεια της χθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι δυο ηγέτες, σε πολύ καλό κλίμα.

Στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, που γίνονται σε ολοένα και συχνότερα διαστήματα, συζητούνται πιθανές καταστροφές, και το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ολισθαίνει από τη μια συζήτηση χρεοκοπίας στην άλλη, από την μια συζήτηση ενός Grexit στην επόμενη για Grexit, ή θα βρούμε μια κοινή λύση, επισήμανε ο καγκελάριος, για να προσθέσει ότι πιστεύει πως υπάρχει μια καλή ευκαιρία για να τερματιστεί αυτή η μόνιμη κατάσταση αδιεξόδου.

Αυτό απαιτεί τη διεξαγωγή εντατικών συνομιλιών με την Ελλάδα, και θα πρέπει να υπάρξει επεξεργασία ενός σχεδίου για την Ελλάδα, ένα είδος πενταετούς σχεδίου, και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να φανεί ότι η Ευρώπη λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τα προβλήματα στην Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Φάιμαν, ο οποίος σε προχθεσινή συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα είχε προτείνει την αναβολή πληρωμών των δόσεων από την Ελλάδα για πέντε χρόνια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε χθες στον Αυστριακό καγκελάριο και τον ευχαρίστησε που είναι ένας από τους πολιτικούς στην Ευρώπη που υποστηρίζει μια μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Φάιμαν στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρωθυπουργό και με τους αρμόδιους της ελληνικής κυβέρνησης, γεγονός που ο ίδιος θεωρεί πολύ σημαντικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ