Σύμβουλος Μέρκελ: Μη σπαταλάτε χρόνο και πληρώστε το ΔΝΤ

Σύμβουλος Μέρκελ: Μη σπαταλάτε χρόνο και πληρώστε το ΔΝΤ
Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να χρονοτριβεί και να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να αποφύγει τη χρεοκοπία προς το ΔΝΤ, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Reuters σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης. 

Στη συνέντευξή του στο πρακτορείο, ο Christoph Schmidt δήλωσε: «Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Επειδή αυτό είναι το επιθυμητό, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη από τις τάξεις των πιστωτών θέλουν προφανώς να κρατήσουν αυτήν την επιλογή ανοιχτή για όσο περισσότερο καιρό γίνεται».

Και συμπλήρωσε: «Η μπάλα είναι όμως ακόμα στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης, ακόμα κι αν η κατάσταση έχει γίνει πιο έντονη», είπε ο Schmidt. «Αυτό που τώρα είναι σημαντικό είναι τα γεγονότα και όχι η κακοφωνία».

Ο Schmidt πρόσθεσε επίσης ότι η Αθήνα με την αναβλητικότητά της έχει κάνει την κατάσταση ιδιαίτερα επισφαλή δίχως αυτό να είναι αναγκαίο. Αρνείται όμως να πιστέψει ότι η Ελλάδα θα επιτρέψει στον εαυτό της να χρεοκοπήσει.

«Η κατάσταση έχει γίνει δυσκολότερη, γιατί χωρίς λόγο η Αθήνα άφησε να περάσει τόσος χρόνος. Αλλά τo βασικό πεδίο αντιπαράθεσης δεν έχει αλλάξει καθόλου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Ελλάδα θα επέτρεπε εν γνώσει της μια χρεοκοπία στα δάνεια του ΔΝΤ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ