Διοικητής της ιταλικής κεντρικής τράπεζας: Η ελληνική κρίση πρέπει να διευθετηθεί

Διοικητής της ιταλικής κεντρικής τράπεζας: Η ελληνική κρίση πρέπει να διευθετηθεί
Στη σημασία διευθέτησης της ελληνικής κρίσης, για όλη την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, εστίασε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του οργανισμού του οποίου προΐσταται.

«Προς το συμφέρον όλων των χωρών της περιοχής, η ελληνική κρίση πρέπει να διευθετηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ινιάτσιο Βίσκο, ενώ με αναφορά στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αλλά και στην ιταλική οικονομική κατάσταση, πρόσθεσε ότι «δεν παράγεται εργασία δια νόμου, αλλά μπορεί και πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις εκεί που η αγορά συναντά τα όριά της, βοηθώντας στο να παραχθεί οικονομική ανάπτυξη».

Παράλληλα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας υπογράμμισε ότι από μόνη της, η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να εγγυηθεί μια ουσιαστική και διαρκή ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά στην Ιταλία, παρατήρησε ότι η ανάκαμψη η οποία σημειώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους αναμένεται να ενισχυθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αλλά και κατά τους επόμενους μήνες.

Σχετικά, τέλος, με τη μεταρρύθμιση του εργασιακού συστήματος της κυβέρνησης Ρέντσι, η οποία εγκρίθηκε από την ιταλική βουλή, ο Βίσκο υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει επί του παρόντος σε συνολική εκτίμηση των επιπτώσεών της, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι θεωρεί θετικό στοιχείο την αύξηση των συμβολαίων αορίστου χρόνου που σημειώθηκε τους πρώτους μήνες του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ