Κατρούγκαλος: Σύντομα συμφωνία - Oι εταίροι δεν θέλουν αποσταθεροποίηση

Κατρούγκαλος: Σύντομα συμφωνία - Oι εταίροι δεν θέλουν αποσταθεροποίηση
Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα συνάψει σύντομα συμφωνία με τους εταίρους εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και οι εταίροι δεν θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την ευρωζώνη.

«Κάποιοι πολιτικοί έχουν κάνει σημαία την πολιτική λιτότητας και θα έχουν εκλογές... Συναινούν για να αποφύγουν το μείζον κακό» επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ ενώ πρόσθεσε ότι «θέλουμε συμφωνία πακέτο που θα λύνει και το θέμα της ανάταξης της οικονομίας».

«Ο παράγοντας χρόνος και η εξάντληση της ρευστότητας έχουν χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό όπλο από την άλλη πλευρά. Στις 20 Φεβρουαρίου τους εμπιστευτήκαμε και δεν μας έδωσαν τη ρευστότητα, κάτι που θεωρούσαμε συμφωνημένο» σχολίασε ο υπουργός.

«Εμείς θέλουμε 200% μεταρρυθμίσεις, όχι 70% που λέει ο Βαρουφάκης, αλλά βάσει της δικής μας λογικής, όχι της νεοφιλελεύθερης λογικής της Ουάσιγκτον» σημείωσε δε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης το ασφαλιστικό δεν μπορεί να επιλυθεί τώρα με 1,5 εκατ. ανέργους, αλλά η λύση θα πρέπει να δοθεί με βάση την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Δεν έχουν γίνει μείζονες αλλαγές ακόμη από εμάς στο δημόσιο γιατί θέλουμε να αποφύγουμε τις κατηγορίες της πατρωνίας και του πελατειασμού» πρόσθεσε δε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ