Politico: «Μπορούν η Μέρκελ και η Λαγκάρντ να βρουν μια λύση για την Ελλάδα;»

Politico: «Μπορούν η Μέρκελ και η Λαγκάρντ να βρουν μια λύση για την Ελλάδα;»
Στην διαδικτυακή πύλη ευρωπαϊκής ενημέρωσης Politico δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο «Έρχεται σύντομα: το σόου της Άνγκελα και της Κριστίν» και υπότιτλο «Μπορούν η Γερμανίδα Καγκελάριος και η επικεφαλής του ΔΝΤ, να βρουν μια λύση για την Ελλάδα που θα ικανοποιεί αυτούς στους οποίους λογοδοτούν;»

Παραλληλίζοντας την ελληνική περίπτωση με ένα δράμα που αποτελείται από μέρη, η Politico προβλέπει ότι στο τρίτο μέρος της ταινίας «Ελληνική Διάσωση», θα πρωταγωνιστήσουν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προσπαθώντας να βρουν μια λύση που θα ικανοποιεί τους ψηφοφόρους της πρώτης και εκείνους στους οποίους λογοδοτεί η δεύτερη.

Επίσης, αναφέρεται οτι η Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με το γερμανικό Κοινοβούλιο το οποίο εμφανίζεται διστακτικό απέναντι στους «ηθικούς κινδύνους», ενώ παρατηρείται αύξηση της δυσαρέσκειας έναντι του ευρώ.

Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα αναφέρει οτι η επικεφαλής του ΔΝΤ θα επιδιώξει την επανεκλογή της το επόμενο έτος. «Ως εκ τούτου, πρέπει να λάβει υπόψη το προσωπικό του Ταμείου και τη διστακτική στάση του ΔΣ να εμπλακεί και πάλι σε μια ελληνική διάσωση» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Συνεχίζοντας, η Politico αναφέρει ότι «οι δυο γυναίκες θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία, γιατί η ελληνική κρίση βλάπτει τόσο την ευρωπαϊκή όσο και την παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, δεν πιέζονται τόσο πολύ, δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει αργά - και μια ελληνική κατάρρευση δεν θεωρείται ότι απειλεί την ύπαρξη της ευρωζώνης όπως πέντε χρόνια νωρίτερα.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι διεθνούς πολιτικής υψηλού κινδύνου, σχολιάζει η Politico. Η Λαγκάρντ ιδιαίτερα, βαδίζει σε μια εξαιρετικά λεπτή γραμμή. Αν θέλει να έχει ελπίδες να ανανεώσει την πενταετή θητεία της στο ΔΝΤ, πρέπει να ακούσει το ΔΣ του Ταμείου, όπου οι εκπρόσωποι αναδυόμενων οικονομιών έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι στηρίζουν μια ευρωπαϊκή χώρα που είναι πλουσιότερη από εκείνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ