Καγκελαρία: Δεν αποκλείεται κατ΄ιδίαν συνάντηση Τσίπρα - Mέρκελ

Καγκελαρία: Δεν αποκλείεται κατ΄ιδίαν συνάντηση Τσίπρα - Mέρκελ
Ανοιχτό άφησε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ το ενδεχόμενο συνάντησης της Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την επικείμενη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στη Ρίγα, την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σημείωσε πως στις συνόδους κορυφής υπάρχουν πάντοτε περιθώρια για πολιτικές επαφές, έστω και στο περιθώριο των επίσημων συζητήσεων.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα πάντως, σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε πως πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα προτού αρχίσουν οι συζητήσεις για νέα βοήθεια.

Το σχόλιο που κ. Ζάιμπερτ έρχεται στον απόηχο της δήλωσης του Σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελαρίου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος την Κυριακή τόνισε ότι μπορεί μεν να υπάρξει τρίτο πακέτο βοήθειας, αλλά με προϋπόθεση την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα.

Πιο σκληρά μηνύματα έστειλαν πάντως οι δυο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της παράταξης της κ. Μέρκελ στη γερμανική Βουλή, καθιστώντας ουσιαστικά σαφές πως η παροχή στήριξης, ειδικά νέας βοήθειας, προϋποθέτει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, ειδικά στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ