Καταγγελίες από τον Πρωθυπουργό για διορισμούς εφοριακών από τον Θεοχάρη -Τι ανέφερε για τις αλλαγές στην εκπαίδευση

Καταγγελίες από τον Πρωθυπουργό για διορισμούς εφοριακών από τον Θεοχάρη -Τι ανέφερε για τις αλλαγές στην εκπαίδευση
Ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» ότι ο Χάρης Θεοχάρης βουλευτής του Ποταμιού όταν ήταν γ.γ. Δημοσίων Εσόδων έπαιρνε e-mail της προηγούμενης κυβέρνησης για να διορίζει εφοριακούς. Προανήγγειλε και τον Νόμο - πλαίσιο για την Παιδεία.

Είπε στον κ. Θεοδωράκη ο πρωθυπουργός: «Δεν μιλάτε για αυτό; Αλλά δεν είναι όραμα μας να διορίζεται η δημόσια διοίκηση από τα κόμματα. Αφήστε μας να κριθούμε δεν έχει αλλάξει ούτε ένας διοικητής νοσοκομείου δεν έχει αλλάξει ένας διευθυντής, ούτε ΕΛΣΤΑΤ, ούτε του ΤΧΣ. Δεν μπορείτε να μας λέτε εμάς για κομματικό κράτος».

Παράλληλα, στην ομιλία του ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ δεν γίνονται κομματικές διώξεις και προσλήψεις και ως παράδειγμα έφερε την CEO του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου, την οποία παραίτησαν όχι γιατί προέρχεται από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά γιατί ενεπλάκη στην υπόθεση του σκανδάλου του Τ.Τ. Απαντώντας ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Τώρα έχετε τους φακέλους του ΣΔΟΕ και στοιχεία εφοριών, να πείτε σε ποιες υποθέσεις παρενέβη ο κ. Θεοχάρης, να πείτε αν έχετε στοιχεία ότι εξυπηρέτησε κάποιος βουλευτής του Ποταμιού κάποιον να μας το πείτε. Ο κ. Θεοχάρης απομακρύνθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση επειδή ήταν αγύριστο κεφάλι».

Αναφρικά με την Παιδεία ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι έχουν δεσμευτεί να φέρουν νόμο πλαίσιο για την Παιδεία, σε σχετική ερώτηση απαντώντας στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τις αλλαγές που έρχονται στην παιδεία και τόνισε ότι η διαμαρτυρία του Ποταμιού είναι χωρίς περιεχόμενο. «Βλέπω μια διαμαρτυρία χωρίς περιεχόμενο για δήθεν κατάργηση προτύπων. Δεν ισχύει. Η κυβέρνηση διαχωρίζει τα πρότυπα από τα πειραματικά όπως ίσχυε επί δεκαετίες. Στα πειραματικά είναι αντιεπιστημονικό να επιλέγεις με κλήρωση.Πειραματικά είναι γιατί πειραματίζονται. Με εξετάσεις θα παίρνουν τους μαθητές τα πρότυπα σχολεία, όχι τα πειραματικά» είπε ο κ. Τσίπρας. Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία είπε ο πρωθυπουργός: Είμαι της άποψης ότι η χρήση τεχνολογίας να μπει στη ζωή μας, αλλά αν είναι έτσι να καταργήσουμε τα παραβάν κλπ και τότε να ψηφίζουμε όλοι από το λαπ τοπ μας.

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία αφήνονται τα ηλεκτρονικά ίχνη, μπορεί να είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, δεν διασφαλίζεται το απόρρητο. Δεν υπάρχει κάποιος να μετρά τους ψήφους, αλλά ένας σερβερ Για τους αιώνιους φοιτητές: Είναι ένα επικοινωνιακό θέμα και ανύπαρκτο. Αν και υπήρχε από το νόμο η διαγραφές τεχνικά λίγα πανεπιστήμια μπόρεσαν να το κάνουν. Δεν υπάρχει κόστος για τα πανεπιστήμια από τους αιώνιους, δεν παίρνουν βόλια κλπ.

Κάποιοι φοιτητές δεν μπορούν να σπουδάσουν για οικονομικούς λόγους για αναγκάζονται να δουλέψουν, αλλά να μη στερήσουν, με την ευκαιρία να γυρίσει κάποια στιγμή. Είπε επίσης ότι «ξεχωρίζουμε τα πρότυπα από τα πειραματικά, πριν τα συμπτύξει η προηγούμενη κυβέρνηση. Στα πρότυπα θα μπαίνουν με εξετάσεις, όχι με κλήρωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ