Οι εφημερίδες σήμερα Παρασκευή 8/5/2015

Οι εφημερίδες σήμερα Παρασκευή 8/5/2015
Tα βασικά άρθρα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Παρασκευή 8/5/2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Χτίζει τζαμί ο Λαφαζάνης "

Η εφημερίδα γράφει "το Ισλάμ επιστρέφει στην Αθήνα δια χειρός του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη λαφαζάνη, ο οποίος ανέλαβε -σε μια συγκυρία που αφενός η κοινωνία έχει άλλες προτεραιότητες, αφετέρου το μεταναστευτικό παίρνει απειλητές διαστάσεις- να «χτίσει» το τζαμί στον Βοτανικό, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις και εντός της συμπολίτευσης".

ΕΘΝΟΣ: "Ανω-κάτω οι τιμές με τον νέο ΦΠΑ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυξομειώσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών φέρνουν οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠα με την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή. Με τον νέο ΦΠΑ θα αυξηθούν οι τιμές σε εστίαση, μεταφορές και οι λογαριασμοί ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, ενώ αντίθετα θα μειωθούν σε βασικά είδη διατροφής, ένδυση και υπόδηση, καύσιμα, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη και αγορές αυτοκινήτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αποκαλύπτουμε τα «μυστικά» πρόσωπα της «Ομάδας Εψιλον»"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επειδή πλέον «ο καιρός γαρ εγγύς», παρουσιάζουμε ένα ακόμη συγκλονιστικό ντοκουμέντο για την περιβόητη «Ομάδα Εψιλον»! Το ντοκουμέντο ετούτο έχει να κάνει με μερικά από τα «μυστικά» πρόσωπα των «Ε» κατά το παρελθόν και είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει πολλές και ποικίλες αντιδράσεις".

ΕΣΤΙΑ: "«Εκπαιδευόμενος» πρωθυπουργός"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "χρειάσθηκαν 100 ημέρες για να «εκπαιδευθεί» ο κ. Τσίπρας στην θέση του Πρωθυπουργού και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Η προσγείωσις ήταν κάπως ανώμαλη, αλλά μάλλον επέτυχε. Οπως διαπιστώθηκε και με τα αγγλικά του, ο Πρωθυπουργός μαθαίνει γρήγορα. Αλλά με βαρύτατο τίμημα για τον τόπο..."

Η ΑΥΓΗ: "Αλώβητα τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον μονόδρομο του «έντιμου συμβιβασμού», που δεν έχει νικητές και ηττημένους και δεν θίγει τον πυρήνα των «κόκκινων γραμμών» που θέτει η κάθε πλευρά, φαίνεται να βαδίζουν κυβέρνηση και δανειστές".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Πλεόνασμα απαιτήσεων"

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που δανειστές και κυβέρνηση έστελναν αισιόδοξα μηνύματα για τις διαπραγματεύσεις, προσδοκώντας τουλάχιστον θετικές δηλώσεις από το Euroworking Group, ακόμη και μια πρώτη συμφωνία από το Eurogroup της Δευτέρας, προέκυψε ξαφνικά θέμα ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κίνδυνος Grexit για τα πτυχία"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συνθήκες Grexit των ελληνικών πτυχίων από το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό οικοδόμημα δημιουργούν οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στο σύστημα μέτρησης των πιστωτικών μονάδων για την απονομή ενός πτυχίου ΑΕΙ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η Ελλάδα χάνει τα πιο φωτεινά μυαλά της"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στον αγώνα της να συνάψει συμφωνία με τους πιστωτές της για την αποπληρωμή του τεράστιου χρέους της, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα: την απώλεια του ανθρώπινου κεφαλαίου της".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οσο και αν «θολώνει τα νερά» τα αντιλαϊκά μέτρα δεν κρύβονται!"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "όσο και αν προσπαθούν οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης με διάφορα τερτίπια να θολώσουν τα νερά, να ξεγελάσουν το λαό, τα αντιλαϊκά μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπορούν να κρυφτούν: Νέα φοροληστεία, ιδιωτικοποιήσεις, Ασφαλιστικό, Εργασιακά".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ποιοί και πόσο θα πληρώσουν τη συμφωνία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φορομέτρα και περικοπές δαπανών με στόχο έσοδα τα οποία αγγίζουν ακόμα και τα 6 δισ. ευρώ για φέτος περιλαμβάνει η συμφωνία την οποία επιδιώκει να κλείσει η κυβέρνηση με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση φαίνεται να ενδίδει στον ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ και την κατάργηση των εκπτώσεων για τα νησιά του Αιγαίου, ενώ οι πρόωρες συντάξεις θεωρούνται ήδη παρελθόν".

Kontranews: "Στο Μαξίμου οι καθαρίστριες αντί για εκδότες και διαπλεκόμενους"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία το πρωθυπουργικό μέγαρο άνοιξε τις πόρτες του στους απλούς εργαζόμενους. Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να δεχθεί στο μέγαρο Μαξίμου τις απολυμένες καθαρίστριες και να συνομιλήσει μαζί τους, δείχνει το μέγεθος της πολιτικής αλλαγής που συντελείται σε όλα τα επίπεδα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ισχυρό σήμα στο Χ.Α."

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα εξέπεμψαν και χθες οι επενδυτές με τις τοποθετήσεις τους στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς εκτιμούν πως δεν θα αργήσει η συμφωνία της χώρας με τους δανειστές".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τα εμπόδια πριν την τελική ευθεία"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η διελκυστίνδα κυβέρνησης και «θεσμών» για το ποσοστό του πλεονάσματος του 2015 και το ύψος του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ καθυστερεί την ολοκλήρωση της συμφωνίας στο επίπεδο του Brussels Group, αλλά το κλίμα παραμένει αισιόδοξο εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίων παραγόντων της Ευρωζώνης".

Αξιολόγηση